Annons
 

11 enkla skönhetsknep (som verkligen gör skillnad!)

Men små enkla medel kan du faktiskt göra stor skillnad när det kommer till din skönhetsrutin. Baaam har listat de minsta som gör störst skillnad!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Ännu fler skönhetstips:
Därför ska du ALLTID sova med uppsatt hår
Vanliga missarna du ska undvika för att få perfekt rakade ben
Så målar du perfekt eyeliner – varje gång

#1: Borsta håret innan duschen
Det är ett big no no att borsta håret när det är blött, det sliter nämligen betydligt mer på hårstråna än när du borstar då det är torrt. Dra igenom håret med borsten ett par gånger innan du ställer dig i duschen, det här är ett enkelt men väldigt effektivt knep!

Annons

#2: Oljor
Oljor är allt! För att göra din hudkräm ännu mer mjukgörande: lägg till en olja. Och om du vill ge håret en extra boost: smörja in topparna med olja.

Det finns olika typer av olja som passar till olika områden på din kropp, men något som funkar all over the place är kokosolja!

#3: Massera in produkten
När du smörjer in ansiktet med serum eller kräm – passa på att unna dig och ditt ansikte en liten massage med cirkulära rörelser. Förutom att det stimulerar blodcirkulationen så hjälper du huden att ta upp alla ingredienser i produkten.

skönhetsknep

Var noga med din skönhetsrutin, det vinner du på i längden!

#4: Schamponera innan dusch
Har du torrt och sprött hår? Då väljer många att använda en hårmask eller lite balsam för en intensivbehandling. Men visste du att det funkar lika bra med schampo? Testa schamponera ditt torra hår innan du ska duscha någon gång i veckan, det gör verkligen skillnad!

#5: Håll i rutinen
Slarva inte med din hud! På samma sätt som du borstar dina tänder morgon och kväll så är det viktigt att hålla i din skönhetsrutin med tvätt, peeling, krämer och serum – vad du nu än har för rutin.

#6: Böj ögonfransar
För många är det här redan en självklarhet, men för andra är det bara ännu en onödig pryl. Men faktum är att en ögonfransböjare hjälper dig att öppna blicken på ett enkelt (men väldigt effektivt) sätt.

#7: Primer
Det är samma sak här, väldigt många använder redan primer och skulle inte kunna tänka sig att vara utan det medan andra… not so much. En primer skyddar din hud från att sminket ska sätta sig i porerna och gör även att din makeup sätter sig bättre.

#8: Duschkräm till sist
Har du finnar på ryggen? Det kan bero på att du avslutar din dusch med balsam. När du sköljer ditt hår rent från balsam så rinner det nämligen ner på ryggen vilket kan täppa igen porerna. Om du då avslutar med duschkräm så får du bort resterna från andra produkter och blir helt ren!

Kendall Jenner

Tidigare hade Kendall Jenner problem med finnar på ryggen, men det blev mycket bättre av att hon avslutade med tvål i duschen.

#9: Skrubba torrt
För att öka blodcirkulationen, få bort döda hudceller och stimulera huden så är det en bra idé att skrubba kroppen när du är torr. Många väljer att exfoliera när de väl är i duschen och det går också bra. Men en torrskrubb med en vante eller en kroppsskrubb ger en helt annan effekt!

#10: Drick vatten
Det kanske känns tjatigt med uppmaningar om att dricka vatten hela tiden men det är väldigt viktigt. Det sägs ju att skönhet kommer inifrån och vattnet är en stor del av det!

#11: Klipp bara
Visst, långt hår kan vara så snyggt men slitna toppar är inte det. Håll ditt svall fräscht och vårdat och var inte rädd för att toppa håret mellan varven.

Kolla även in:
Sex enkla sminktips för att se piggare ut (som fungerar!)
Makeup-artistens bästa knep: Ögonskuggan som passar alla
Enkla knepen för att få linjerna efter bikinin att försvinna

Foto: IBL