Annons
 

14 saker du måste packa med till Bråvallafestivalen

I morgon drar Bråvallafestivalen 2016 igång och tusentals besökare ska leva festivallivet i dagarna tre. Här är 14 saker du inte borde glömma att packa ner om du ska dit!

 

Annons

 

Att packa till festival är inte det lättaste. Du vill gärna ha med dig så mycket som möjligt i en så liten väska som möjligt. Baaam har listat 14 saker som du inte borde lämna hemma.

1. Gummistövlar
Festivalen är på ett flygfält och det kommer att bli ganska lerigt på området, vilket gör det praktiskt med gummistövlar.
hunter
Hunter, 1 395 kr

Annons

2. Toapapper
Om du ska bo på campingen är det bra att ha med dig eget toapapper. Oavsett om du spiller ut något, eller pappret tar slut på bajamajorna, så kommer du definitivt att få användning för en toarulle.

3. Solglasögon
Du vill inte ta med dig dina finaste och dyraste solglasögon till en festival. Du kommer förmodligen att tappa dem redan första dagen, eller repa glaset. Satsa på ett par budgetbrillor i stället.
solglasögon
Nelly, 129 kr

4. Sopsäckar
Det låter kanske inte särskilt sexigt, men faktum är att en sopsäck är perfekt att stoppa in både din sovsäck och dig själv i om det regnar och tältet (och allt i det) är blött.

5. En varm tröja
Även om det är sommar så är det trots allt ändå svensk sommar. Det är inte en självklarhet att springa runt i shorts och linne både på dagarna och kvällarna utan att du kommer att frysa. Packa ner åtminstone en varm tröja för kvällarna!
hood
New Black, 899 kr

6. Öronproppar
Vi lovar dig – öronproppar kommer att vara din bästa vän under festivalen. Inte nog med att de skyddar din hörsel under konserterna, de bidrar även till att du faktiskt kommer att kunna sova något på ett ganska högljutt campingområde. Värt!

7. Hatt
Om solen skiner är det bra att skydda huvudet (och håret). Om du ska vara festivalrätt så slår en snygg hatt aldrig fel.
hatt
Topshop, 349 kr

8. Intimservetter
Det är allmänt känt att det kryllar av snyggingar på festival. Med en paket intimservetter är du alltid redo om du behöver fräscha upp dig.

9. Shorts
Det ultimata festivalplagget! Snyggt, praktiskt och ett måste när det är sommar. Satsa på ett par i jeansmaterial som går i en nyans som du lätt kan matcha till de toppar du packar ner.
shorts
Levis, 549 kr

10. Kondomer
Gå tillbaka till punkt åtta. Det är inte helt orimligt att kondomer kan komma till användning, och om du vill ha sex så är det viktigt att du inte glömmer att skydda dig! Det bästa? Ett paket tar inte särskilt stor plats i väskan.

11. Regnjacka
Det kommer med största sannolikhet att regna någon gång under de tre festivaldagarna. Vi befinner ju oss trots allt i Sverige. Om du inte vill klä in dig själv i en plastig poncho så bör du göra plats för en snygg regnjacka i packningen.
regnjacka
Rut&Circle, 499 kr

12. Portabel mobilladdare
Det finns tråkigt nog inga eluttag i tält och därför kan du heller inte ladda din mobil där. Om du vill slippa att köa till mobilladdningen med tusentals andra så är det värt att ta med dig en portabel mobilladdare som du kan ha i väskan.

13. Bikini
Om du inte har planerat att gå på precis alla konserter så kommer du och dina vänner att ha lite dötid. Om det är fint väder kan det vara härligt att ligga och sola på campingen.
bikini
Trosa, 289 kr. Topp, 429 kr

14. Solkräm
Du borde smörja in dig varje dag med solskyddsfaktor. Oavsett om det är molnigt eller strålande sol så tar solen mer än vad du kanske tror. Att bränna dig första dagen är ingen hit och du kommer att ångra det resterande dagar. Var rädd om dig!

Kolla även in:
19 frisyrer som passar perfekt till sommarens festivaler
16 trendiga väskor perfekta till sommarens festkvällar
Topplistan: Sommarens mest prisvärda festivaler

Foto: IBL