Annons
 

14 saker Veronica Maggios låtar har lärt oss om livet

Det är tio år sedan Veronica Maggio släppte sin första singel "Dumpa mig". Sedan dess har hon gång på gång satt ord på våra känslor. Här är fjorton saker hennes låtar har lärt oss om livet.

 

Annons

 

Vi har alla jobbiga perioder, men livet kan också vara alldeles fantastiskt. Kärlek kan göra något alldeles fruktansvärt ont, vi vet också att vi kommer gå vidare. Veronica Maggio har verkligen satt ord på det mesta.

Annons

Läs också: De mest spelade kvinnliga artisterna på Spotify

1. Det är helt okej att vara kräsen
För lång eller kort eller smal eller bred – herregud! Vi kan få bättre än så. Eller hur? Låten ”Nöjd?” sätter ord på alla singeltjejers struggle – vi blir helt enkelt aldrig nöjda, och låten sätter ord på att det faktiskt är okej att vara lite kräsen.

2. Hur det är att tappa bort sig själv
Vi har alla jobbiga perioder när vi tappar bort oss själva, och inte känner någon motivation för vardagen. ”Måndagsbarn” sätter ord på känslorna när vi känner oss vilsna i livet, och önskar att alla dagar vore lite som lördag.

3. Finns det en så finns det flera
Låten som peppar oss när kärleken tar slut, och vi tror att vi aldrig kommer träffa någon igen. Det kanske inte känns så för stunden, men plötsligt träffar vi faktiskt någon ny som vi vill lära känna. Låten ”finns det en så finns det flera” lär oss att det alltid kommer komma in nya personer i våra liv.

4. Ibland är allt perfekt!
Det finns kvällar då verkligen allt är helt fantastiskt. Så fantastiskt att vi undrar om det som hände verkligen hände, eftersom det nästan var för bra för att vara sant. Låten ”Välkommen in” sätter orden på hur en riktigt lyckad fest kan vara, och vi vill bara ha mer!

För ibland är verkligen livet sjukt härligt!

För ibland är verkligen livet sjukt härligt!

5. Det kan vara jobbigt att växa upp i en stad…
…där alla känner alla, och vet allt om alla. Man vill inte stanna kvar, och då kan det faktiskt vara hemskt skönt att flytta, börja om, och slita ut sina skor någon annanstans. Låten ”17 år” sätter ord på känslan när man inte är nöjd med tillvaron, och är beredd på att göra i princip vad som helst för att börja ett nytt kapitel i livet.

6. Ibland stannar vi alldeles för länge
Trots att personen sårar och sviker gång på gång, så försöker vi ändå. Vi fortsätter, och stannar kvar i relationen lite för länge. Det gör ont i magen när vi hör låten ”jag kan inte säga nej” för någonstans så vet vi ju att det är just det vi borde göra. Vi vet att vi verkligen borde ha dumpat personen, för länge sen.

7. Alla får inte en andra chans
Det kan säkert låta väldigt hårt, men alla är inte värda en andra chans. Särskilt inte om personen verkligen har sårat djupt. Låten ”snälla bli min” sätter verkligen ord på det. Otrohet är aldrig okej, och det får faktiskt konsekvenser. Kanske så långt att den som blivit sårad inte är beredd på att förlåta.

8. Ibland får vi inte sagt det vi vill säga
Alla har vi varit med om det, när vi känner oss så sjukt frustrerade och vill konfrontera en person som bettet sig illa. Vi tänker ut dialogen vi vill ha med personen i huvudet, för att den sedan aldrig blir av. Låten ”Satan i gatan” sätter ordet på den frustrerande känslan. Det suger, men vi glömmer aldrig bort vad personen har gjort mot oss.

Vi kanske inte altid får den där upprättelsen vi vill ha, men vi lär oss något av det,

Vi kanske inte altid får den där upprättelsen vi vill ha, men vi lär oss något av det.

9. Det finns personer som är alldeles för egoistiska
Vi råkar alla ut för en person som bara tänker på sig själv, och som överhuvudtaget inte respekterar andras känslor. Låten ”Dumpa mig” sätter med sin ironiska framtoning ord på frustrationen när personen verkligen beter sig som en idiot.

10. Vi kan aldrig veta om det kommer att hålla
Oavsett vad som händer, så kommer vi alltid ha en plats som är vår, och ingen annans. Oavsett hur det blir. I låten ”Vi kommer alltid ha Paris” lär vi oss att inget är säkert. Vi vet inte vad framtiden har att erbjuda, men vi kan alltid hoppas att det kommer att hålla.

11. Ibland säger vi saker vi inte menar
Hur många gånger har vi inte sagt något, när vi egentligen menar något annat? För vi hoppas att personen ska fatta. Låten ”Gå nu” säger att det räcker nu, och det är dags att bryta. Men egentligen hoppas vi på att personen ska göra något som får oss att ändra oss.

12. Vi ska aldrig nöja oss om vi vill ha mer av livet
I låten ”Havanna mamma” lär vi oss att vi måste våga följa våra drömmar och satsa på oss själva, även om det innebär att vi måste lämna någonting annat bakom oss. Låten peppar att det är dags att göra en förändring om vi inte är nöjda med livet. Hur läskigt och jobbigt det än är.

13. Vi kan aldrig säkert veta vad den andra tänker
”Månskensregn” beskriver de där oroliga känslorna när vi inte vet om det kanske är för sent för att relationen ska hålla. Vi kan fundera i timmar, och ligga vakna om nätterna och undra. Men vi kan aldrig få ett svar förrän vi frågar.

14. Vissa människor är inte menade att stanna i våra liv för alltid…
…även om vi verkligen vill! Låten ”Svart sommar” sätter orden på när allt är bra, och när allt är dåligt i en relation. Men vi lär oss alltid något på vägen, och kommer förmodligen att se det fina i det vi hade. Efteråt!

Läs även:
36 anledningar att ÄLSKA livet som singel
Därför gör Spice Girls låt Wannabe succé igen (20 år senare!)
10 effektiva sätt att komma över ditt ex

Foto: IBL