Annons
 

5 enkla sätt att få mer utrymme i din smartphone

Alla har nog någon gång fått det där irriterande meddelandet om att du har lite utrymme kvar på din smartphone. Men genom de här knepen kommer du få mycket mer utrymme över!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Bekräftat – här är allt du kan göra med Iphone 7

1. Radera gamla sms
Ingen raderar sms. Men det borde vi göra. Sms tar nämligen mycket plats på telefonen och ärligt talat, varför spar vi dem egentligen?

Annons

2. Dumpa gamla mobilspel
För något år sen var Candy Crush, Wordfued och andra mobilspel jättestora. Men på senare tid verkar det ha avtagit. Spelar du aldrig men har kvar appen? Radera direkt. Appar tar nämligen väldigt stor plats.

3. Stäng av ”min bildström” (Iphone)
Även om det är superskönt att alla bilder man tar hamnar på alla ens mac-enheter så tar det väldigt mycket utrymme. Bilderna dupliceras nämligen. Du stänger av det genom att gå till inställningar —> Bilder och kamera —> Överför till Min bildström.

4. Rensa cookies
När du besöker olika sajter så sparas cookies från sidorna. Dessa tar du lätt bort genom att gå in på inställningar —> Safari (eller vilken webbläsare du använder) —> Rensa historik och webbplatsdata.

5. Kolla upp vad som tar mest plats
Om du har en Iphone kan du gå in på inställningar —> allmänt —> lagring och iCloud-användning —> Hantera lagring, så kan du se vilka appar som tar mest utrymme. Kanske finns det någon app du glömt bort att du har men som tar onödigt mycket plats!

Läs mer:
Bästa knepet för att rädda din vattenskadade Iphone
Därför kan du bara neka vissa samtal på Iphone
17 saker du minns från tiden innan smartphone

Foto: IBL