Annons
 

5 smarta anledningar till att dejta din raka motsats

Det finns många fördelar med att dejta någon som är din raka motsats. Här är 5 anledningar!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Du får nya vänner

Ni har helt olika vänskapskretsar, vilket medför att du exponeras för personer som du annars inte skulle träffa eller lära känna. Det är otroligt utvecklande och dessutom kul. En annan fördel med skilda umgängen är att när ni behöver kompistid utanför relationen så behöver ni inte oroa er för att ni ringer samma personer.

2. Du upptäcker nya världar

Du får prova nya saker. Annars snackar man ju alltid om att man ska ”testa något nytt” – sanningen är dock att det ytterst sällan blir av. Undantaget är när man blir hopplöst kär i någon med helt andra intressen. Plötsligt vandrar du i fjällen med en ryggsäck på ryggen. Eller så upptäcker du att du älskar en serie du aldrig trott du skulle älska (”Breaking bad” var ju skitbra!).

Annons

Läs även: 11 smarta anledningar till att dejta en man med skägg

3. Du får nya kunskaper

Ni lär er av varandra. Om du vet massor om ekonomi och han har stenkoll på inredning så kan du lära din partner om hur hen ska investera sina sparpengar och hen vet precis hur ni får standardlägenheten att se ut som en dröm.

4. Ni lär er kompromissa

Din partner kan spela djävulens advokat. Eftersom hen tänker annorlunda än du så är chansen stor att hen kan få dig att se den andra sidan av saker. Om en av er är pedant och den andra stökig så hindrar ni varandra från att bli för snuskig och rörig. Det slutar med att båda rör sig mot det normala. Perfekt!

Relaterat: 12 tecken på att du har dejtat en Mr. Big

5. Du blir speciell

Eftersom ni kommer från olika världar så får hen dig att känna dig väldigt speciell. Det hade du inte gjort om han kom från samma gäng. För du är ju inte särskilt speciell egentligen – bland dina vänner har alla läst exakt samma romaner och alla går till den där klubben som hen tycker är ny och cool.

Läs också:
Forskning bevisar: Därför dras du till douche-killen gång på gång
Stor guide: Så vill du ha sex enligt ditt stjärntecken