Annons
 

7 sketcher som får oss att älska Amy Schumer – ännu mer

I onsdags intog humordrottningen Amy Schumer scenen i Stockholm. Ett uppträdande som blev väldigt uppmärksammat efter att hon slängde ut en man som häcklade henne.

 

Annons

 

Läs mer: Därför ska alla tjejer sluta be om ursäkt

Stå upp-komikern och skådespelaren Amy Schumer är bland annat känd för sin prisbelönta tv-serie ”Inside Amy Schumer” och har även både spelat huvudrollen samt skrivit manus till filmen ”Trainwreck”. 


Annons

Amy Schumer är känd för att vara kaxig och hon pratar gärna om ämnen som ingen annan pratar om. Kroppspositivism, feminism och sex är också saker hon gärna tar upp och gör parodier om. Något vi på Baaam älskar.

Här är en lista med några av hennes bästa stunder.

1. När hon shoppar för sin ”nya kropp”
När hon i ett avsnitt av ”Inside Amy Schumer” besöker butiken New body. Där man kan köpa kläder inför den kroppen man planerar att få. Något nog de flesta kan känna igen sig i!

2. När hon besöker Hooters för kvinnor
I ett annat avsnitt besöker Amy med två vänner restaurangen O´nutters vilket är en manlig version av Hooters för kvinnor.

3. När hon pratade om våldtäkt inom det militära
När hon i ett avsnitt tar upp våldtäkter inom det militära. Något inte många vågar prata om.

4. När hon fick ordet ”pussy” ocensurerat
Innan Amy Schumers tv-serie ”Inside Amy Schumer” startade på Comedy Central så censurerades alltid ordet pussy. Men inte ordet dick. Amy Schumer tyckte detta var sexistiskt och kämpade därför för att få bort censuren på ordet. Lyckades hon? Självklart, se klippet nedan!

5. När hon gjorde en äkta version av ”what make you beautiful”
Alla har nog någon gång hört One directions låt ”what makes you beautiful”. I ren Amy-anda har hon självklart gjort en egen version som handlar om att tjejer inte behöver smink. Men när hon väl tar bort sminket, tar låten en helt annan vändning.

6. När hon pratade om pressen kvinnor har på sig för att se bra ut
Tillsammans med Tina Fey, Patricia Arquette och Julia Louis-Dreyfus pratar Amy om pressen kvinnor känner om att se bra ut.

7. När hon påpekade hur män pratar om kvinnor
I det här avsnittet visar Amy Schumer upp hyckleriet kring hur vissa män pratar om kvinnor.

Läs mer:
Därför är din snippa en superhjälte
12 gånger Beyoncé visat att hon är boss