Annons
 

Därför blir du snyggare av två glas champagne

Tycker du att du blir bättre på bild när du har druckit vin? Nu har forskare kommit fram till att du blir faktiskt snyggare av champagne.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Känner du dig generellt snyggare efter två glas champagne, vin eller annan alkoholhaltig dryck? Då har du helt rätt i det, och du inbillar dig faktiskt inte alls. Alkohol ska nämligen kunna göra dig snyggare – litegrann, i alla fall.

Annons

Relaterat: Bästa rosa bubblet från budget till lyx

Det var forskare vid universitetet i Bristol som kom fram till slutsatsen att två glas vin, 250 ml, 14%, påverkar ditt utseende positivt. Studien gick ut på att forskarna fotograferade 50 studenter vid tre olika tillfällen. När de var nyktra, när de hade druckit två glas vin och när de hade druckit ännu mer. Andra deltagare i studien fick betygsätta vilken bild de ansåg att deltagarna var snyggast på – och resultatet var att flest attraherades av deltagarna efter två glas vin.

Stort test: Här är bästa champagnen på Systembolaget

Man tror att resultatet beror på att du slappnar av i ansiktet och blir rosigare i ansiktet efter ett par glas vin, men man drog även slutsatsen att om du dricker för mycket blir intrycket det motsatta. Och givetvis att alkohol har flera andra, negativa effekter på din hälsa.

Men, skål på er alla!

Läs även:
Tre enkla och goda champagnedrinkar som alltid gör succé
Champagne kan göra att du lever längre – här är anledningen
11 fantastiska citat om champagne att leva efter

Källa: Livescience
Foto: IBL