Annons
 

De vanligaste missarna du gör med din beautyblender

Efter att contouring och strobing blev populärt så har beautyblendern fullkomligt tagit över skönhetsvärlden. Men använder du den rätt?

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Missa inte:
Budgetprodukten som Kim Kardashian använder varje dag
Sex smarta sminktips för dig med pollenallergi
Tvätta håret på rätt sätt – så gör du

#1: Du använder beautyblendern när den är torr
Det här är nog det allra vanligaste misstaget folk gör när de ska använda sin beautyblender – de blöter den inte. Den ska faktiskt vara fuktig när du applicerar foundation, annars kan resultatet lätt bli ojämnt och ”streckat”.

Annons
Gilla Baaam på Facebook

Visste du att makeup-artister har ett glas vatten bredvid sig för att hålla sin beautyblender fuktig? Det understryker hur viktigt det faktiskt är.

#2: Förvaringen är fel
Eftersom beautyblendern ska vara fuktig så är förvaringen väldigt viktig. Många väljer att ha den i en plastpåse helt utan syre för att inte det andra sminket ska bli fuktigt, men det är helt fel. Då blir sminksvampen garanterat möglig efter ett tag.

Låt den andas när du inte använder den. Förvara den i en påse i mesh så håller den sig fräsch!

#3: Du tvättar den alldeles för sällan
Om du är helt ärlig, hur ofta tvättar du din beautyblender? Enligt rekommendationer ska du tvätta den efter varje gång du har använt den och då med en speciell cleanser.

Om du underhåller din beautyblender så ökar hållbarheten markant.

#4: Du tvättar den för hårt (ja, det är sant)
När du väl tvättar din beautyblender (alltså efter varje gång, eller hur?) så är det viktigt att vara försiktig. Istället för att gnugga hårt och riva med naglarna så ska du nypa försiktigt i svampen så att cleansern absorberas för att sedan rulla den mellan handflatorna.

#5: Du använder den enbart till smink i krämform
Om du bara applicerar smink i flytande form med din beautyblender går du miste om något. Med en fuktig svamp så kan du kontrollera puder och rouge på ett fantastiskt sätt!

#6: Du har haft en och samma svamp för länge
Okej, även om du rengör din beautyblender efter varje gång så behöver du byta med jämna mellanrum. Enligt rekommendationer handlar det om var tredje månad.

Läs även:
Fyra vanliga missar du gör när du fönar håret med rundborste
Fem märkliga beautyhacks från kändisvärlden
Därför kan det vara bra att bita på naglarna

Foto: Tumblr