Annons
 

De vanligaste (och oväntade!) misstagen som förstör ditt hår

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Du vet att det sliter på håret att färga, föna, locka och platta – det är old news. Men det finns faktiskt en hel del felsteg som görs när det kommer till att slita på håret, utan att du faktiskt ens vet om det. Här är de tre vanligaste misstagen som sliter på ditt hår.

Annons

Kolla här: Vilken frisyr passar din ansiktsform bäst?

1. Sova med blött hår
Att tvätta håret på kvällen är med i många personers dagliga rutin. Men hinner ditt hår torka innan du går och lägger dig? Enligt stylisten Nathaniel Hawkins måste det göra det. I en intervju med Cosmopolitan förklarade han vikten att av gå och sova med torrt hår.

”Blöta hårstrån är väldigt sköra eftersom de tänjer ut sig lättare och kan då brytas av när du rör huvudet på kudden.”

2. För lite balsam
Trots att balsam är räddaren i nöden för trassligt och torrt hår så är det extremt många som faktiskt inte ens använder sig av det. Förutom att balsam hjälper dig att reda ut håret så håller det faktiskt hårstråna mjuka och återfuktade.

Tips: 5 sätt att göra ditt hår tjockare (utan att gå till frisören!)

3. Ändra frisyr hela tiden
Hur många gånger sätter du upp håret i en knut för att sedan byta till hästsvans och till sist släppa ut håret – för att göra exakt samma sak igen? För de flesta sker den här proceduren SÅ många gånger varje dag och är faktiskt en av de största bovarna.

Om du ska byta frisyr under dagen (vilket, let’s face it, kommer att hända) så är det viktigt att du reder ut trasslet från förra frippan. Annars kan hårstråna gå av och det slutar med att du har små, korta strån som sticker rakt upp på toppen av ditt huvud.

Läs också:
Tutorial: Så gör du dutch braids (trendigaste frisyren just nu!)
Hej då man bun, nu är man braids här (för att stanna?)
Ett flätat enhörningshorn är det hetaste på Instagram just nu

Foto: Tumblr