Annons
 

Egotripping – bästa anledningarna till att resa ensam i sommar

Vill du gärna resa i sommar, men saknar resesällskap? Då är det dags att ge dig iväg på egotripping - nya trenden som innebär att resa ensam.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Funderar du på att någon gång i livet ge dig ut och resa ensam, men aldrig vågat ta steget? Då kommer du att älska det här! Att resa ensam har nämligen blivit supertrendigt. Egotripping är de nya svarta, och har blivit allt mer populärt bland svenskar.

Annons

Sajten Skyscanner har gjort en undersökning om egotripping, där 73% av de tillfrågade svarade att de har rest ensamma. Och 68% av de som inte redan har gjort det kan tänka sig att göra det.

Så vad är de bästa anledningarna med att resa ensam? Jo, du blir sjukt självständig, du får koppla av, lyssna till dina egna behov och inte anpassa dig efter någon annan. Dessutom får du lära känna nya människor.

Vill du träffa nya människor? Kolla tipsen nedan.

Vill du träffa nya människor? Kolla tipsen nedan.

Här är tipsen till dig som ska resa ensam:

1. Åk på en surfresa, yogasemester eller annan aktivitetsresa om du vill lära känna nya människor. Hoppa då också över vanliga hotell – boka vandrarhem eller pensionat med delade rum.

2. Ta med extra kopior av dina resedokument och ha alltid kontanter eller ett separat kreditkort på rummet.

3. Behöver du inspo? Var aktiv på reseforum, förslagsvis på Facebook, och be om tips. Och varför inte möta upp andra svenskar som befinner sig på samma destination samtidigt som du?

4. Utnyttja din egentid. Packa med böcker, tidningar och laptopen så att du kan kolla på serier och filmer.

5. Om du är på stranden kan det vara lite knepigt med värdesakerna. Köp ett vattentätt fodral! På så sätt kan du ta med dig dina värdesaker ut i havet när du badar.

Och här är destinationerna:

Undersökningen visade att de som reste ensamma främst valde cityresor eller aktivitetsresor. Barcelona, Paris, Rom, London och Prag var de hetaste resemålen. Men är det sol, värme och inre harmoni du vill ha, varför inte prova en yogaresa till Bali eller Costa Rica?

Läs även:
Fem fördelar du bara har som nybliven singel
Bevisat: därför blir du lyckligare och mer självsäker efter 25
Sex fördelar med att ha ett distansförhållande med din bästa vän

Foto: IBL