Annons
 

Experten: Så räddar du ditt slitna sommarhår

Han är it-tjejernas favoritfrisör: Janni Delér, Marie Serneholt, Carolina Gynning och Melissa Horn är bara några av Antonio Axus kändiskunder. Här hjälper han dig att ta hand om håret efter en sommar av sol, vind och salta bad.

 

Annons

 

1. Klipp bort det slitna
Om du inte klipper bort det slitna håret på en gång är det risk för att du får klippa bort mycket mer när du väl gör det. Jag rekommenderar att man klipper sig ofta, kanske till och med en gång i månaden. Då håller sig håret riktigt fräscht.

Annons

2. Skippa tänger och strama tofsar
Minimera användandet av värmetänger, som platt- eller locktång. Det sliter på håret. Något som också sliter onödigt mycket är strama hårtofsar så undvik det.

3. Låt håret vara
Det är många som tvättar sitt hår alldeles för ofta. Jag rekommenderar att man bara gör det var tredje dag. Avsluta alltid din tvätt med balsam.

Relaterat: Så får du solbrännan att hålla så länge som möjligt

4. Packa in
Det är viktigt att du väljer rätt sorts inpackning beroende på behov, till exempel fukt, protein eller färg. Jag tycker att man ska använda inpackning minst en gång i veckan, det gör verkligen mirakel för håret.

5. Variera
Det skadar inte att man byter märke på dina hårprodukter då och då. Se bara till att välja ett bra märke med hög kvalitet. Jag tycker till exempel att man kan variera mellan fukt- och proteinschampo, men det är inte nödvändigt.

Läs även:
Vanliga missar du gör under sommaren som skadar ditt hår
Enkla knepen som får linjerna efter bikinin att försvinna
Så får du perfekt rakade ben (som är hårfria längre!)

Av: Jessica Lagergren
Foto: IBL