Annons
 

Fyra knep för att få lyster och glow i hyn (utan smink!)

Ibland krävs det så lite för att göra så mycket. Baaam listar fyra enkla beautyhacks som kommer att få din hy att stråla. Glow baby glow!

 

Annons

 

Den där perfekta Hollywood-glowen som du ser på stjärnor som Miranda Kerr och Gigi Hadid, hur får du egentligen till den? Baaam har knepen som gör din hy strålande och som faktiskt ger det där lilla extra – helt utan smink.

Annons

1. Duscha smart
Visst känns det lockande att tvätta bort sminket med varma duschstrålar, men det är ett vanligt misstag som gör din hy både torr och trött. Det varma vattnet i duschen är oftast alldeles för varmt för ansiktets känsliga hy, och att tvätta bort sminket med duschtvål är inte heller att rekommendera. Tvätta ansiktet med rätt produkter i ljummet vatten innan du hoppar in i duschen.

2. Skrubba – men inte för hårt
Många förespråkar att skrubba bort döda hudsceller ofta – men gör det inte för ofta och inte för hårt. Skrubba med en bra ansiktspeeling med jämna mellanrum för att hålla huden fräsch. Peeling ökar dessutom blodcirkulationen som får din hy att se piggare och klarare ut. Skrubba försiktigt!

Läs också: Sex vanliga missar du gör när du fixar dina ögonbryn

3. Olja är din bästa vän
Att använda en ansiktsolja ger din hy fantastisk lyster under sommarmånaderna. Applicera innan din dagcreme för att få till perfekt glow – det fungerar precis som en highlighter.

Vem vill inte ha ett Hollywood-glow?

Vem vill inte ha en Hollywood-glow?

4. Glöm inte solskydd
Se till att skydda huden – det kan vi inte tjata nog om. Att skydda huden mot solens farliga strålar är viktigt inte bara för att undvika skador och hudcancer, utan dessutom för att solen torkar ut huden och gör den trött och glåmig. Investera i en bra ansiktscreme med hög SPF och njut av gyllenbrun och återfuktad hy resten av sommaren – istället för att bli en rödbränd torris (vem vill egentligen det?).

Läs även:
5 vanliga misstag du gör med din beautyblender
5 hemliga hälsoknep från Miranda Kerr (som får dig att glänsa!)
Fem tips för att lyckas med pastellhåret i sommar

Foto: IBL