Annons
 

Fyra tips för att behålla semesterkänslan längre

Är din semester över för i år? Lugn, det går att behålla semesterkänslan även fast själva ledigheten är över.

 

Annons

 

Är du tillbaka på jobbet eller i skolan efter en lång semester? Känns det stressigt och rentav jobbigt? Andas ut – att behålla känslan från semestern är faktiskt enklare än du tror.

semesterkänsla

Behåll semesterkänslan längre!

1. Planera framåt
Bara för att sommaren är över behöver det inte betyda att kalendern ska eka tom. Att planera roliga saker framåt är ett enkelt knep för att behålla semesterkänslan, och det behöver inte vara något stort. Boka in en middag med din bästa vän, en kort weekend utomlands eller varför inte något av det du inte hann med under sommaren?

Annons

2. Njut av eftermiddagarna
När dagens föreläsningar eller jobb är över betyder det inte att dagen är det. Maxa eftermiddagarna med roliga händelser för att förlänga känslan av att vara ledig.

3. Roliga luncher
Om du har en extremstressig period på jobbet är det extra viktigt att nyttja lunchen till att få en paus från det hektiska. Passa på att planera in luncher med kollegor eller studiekamrater och försök att prata om annat än skola eller jobb.

4. Helgmester
Gör helgen till en helgmester (helg + semester, it’s a thing!). Skapa känslan av semester genom att till exempel ta in på hotell, göra en mysig brunch hemma eller varför turist i din egen stad? Passa på att klippa lite av fredagen om du har möjlighet för att förlänga semesterkänslan.

Läs även:
Alltid trött? Här är 3 nya tips för superenergi
Stor guide: Så får du din härligaste helg någonsin
Egotripping – därför borde du resa bort ensam

Foto: IBL