Annons
 

”Grab ‘em by the dick nu tjejer!”

Efter åratal av förtryck är det dags för tjejer att ta igen. Grab 'em by the dick, tycker Baaams nya kolumnist Sarah Delshad.

 

Annons

 

Läs mer: Bam! Sarah Delshad, 26, är Baaams nya röst

“Grab ‘em by the pussy!” Jodå, en skulle givetvis kunna tro att citatet är en scen ur en highschool-film. En scen där den populära, men respektlösa snubben alltid uttrycker sig på detta vis i hopp om att bli ryggdunkad av sina grabbar.
Men tyvärr.

Annons

Citatet är inte en scen ur en highschool film, utan en presidentkandidat 2016.

Det låter givetvis som en skandal ur en film igen. Men detta är for real. For real.

Amerikanska medier har fått tag i en video från 2005 där Donald Trump ägnar sig åt grov sexism. Vid det här laget har även sammantaget fem kvinnor trätt fram och anklagat Donald Trump för sexuella ofredande. Han tillbakavisar anklagelserna med att kalla kvinnorna… sjuka.

Donald Trump kandiderar som president i USA. Vilket ingen vandrande människa på denna planet kan ha missat, om någon nu mot förmodan ändå har lyckats missa det så GRATTIS, du lever fortfarande i en ljuvlig dröm – må du aldrig vakna.

Läs mer: Se när Hillary Clinton ÄGER Trump – med äkta girl power!

Om Donald Trump blir vald till USA:s president blir han därmed världens mäktigaste man. Eller snarare: Världens Mäktigaste Idiot.

Han försvarar det hela med att det alltihop var ett typiskt grabbsnack i ett omklädningsrum, vad nu ett typiskt grabbsnack i omklädningsrum är.

Jag lyssnar på videon igen, och för en snabb stund funderar jag över ifall det motsatta någonsin hade kunnat vara tänkbart.

Att Hillary Clinton, Trumps motståndare och presidentkandidat 2016, utryckte sig på detta vis. Fast om män.

Där Hillary i en läckt video berättar hur hon förgäves försökt få en karl i säng (till Bill Clintons stora förvåning och sorg bör tilläggas), men tyvärr misslyckats. Därefter brister hon ut i ett “grab ‘em by the dick” och garvar högt. Sedan skulle hon självklart försvara den läckta videon och hela situationen med “vadå, detta var bara ett typiskt tjejsnack, det hörs i vilket omklädningsrum som helst. Coola ner er.”

Läs mer: Hashtaggen som sprids efter Trumps vidriga uttalande om kvinnor

Fast nej, det motsatta hade inte kunnat vara tänkbart. Samtidigt kan jag inte undgå reflektera över att en grabb´em by the dick-ton av damer i ett världsläge som detta hade suttit bra. Fast näää, hör jag mina kritiker gnälla, inte ska vi sänka oss till männens nivå. Skärpning för 17.

I ett läge som detta: jo, medsystrar. Låt oss tillsammans göra det. Låt oss vara hårdare än vi någonsin varit. Vi har åratal av respektlösa utspel att ta igen, årtal av förtryck att ta igen.

Hashtag grab ‘em by the dick? Lätt.

Av: Sarah Delshad

Läs även:
Zara Larssons viktiga statement mot Polens sjuka abortlag
Amy Schumer första kvinna på eftertraktad lista – nu är hon historisk
”Ja visst är det dags att vi ger männen mer uppmärksamhet”

Foto: IBL, Carl Klintsborg