Annons
 

Guide: Så lyckas du med brun utan sol i ansiktet

Brun utan sol ger dig snabbt en solkysst och fräsch look, men det är inte helt enkelt att få till ett snyggt resultat. Läs CHICs guide till hur du bäst applicerar brun utan sol i ansiktet.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Skrubba
Det viktigaste för att få till ett snyggt resultat med brun utan sol i ansiktet är att du inte slarvar med grundarbetet. Använd en mild skrubbcreme som är anpassad för ansiktet och arbeta in den med varsamma rörelser. Du kan även använda en peelingvante för ett bättre resultat. Skölj sedan av cremen noggrant.

Annons

2. Återfukta
När du har skrubbat ansiktet är det viktigt att du återfuktar huden med en ansiktscreme. Om du slarvar med det kan du få fläckar och ränder, vilket inte är så roligt. Badda ansiktet torrt med en mjuk frottéhandduk och massera in ansiktscremen. Låt cremen gå in ordentligt i huden innan du går vidare i processen.

3. Brun utan sol
När ditt ansikte är torrt och mjukt är det dags för dig att applicera en brun-utan-sol-produkt som är anpassad för ansiktet. Det är inte en bra idé att använda samma brun utan sol till kroppen som till ansiktet eftersom de för kroppen ofta är fetare i konsistensen. Var extra försiktig kring hårfästet och ögonbrynen när du applicerar färgen. Smörj gärna in dem med lite vaselin innan du börjar – då minskar risken för ett fläckigt resultat.

Tänk på att tvätta händerna noggrant efter appliceringen och undvik att ansiktet kommer i kontakt med dina kläder.

Läs även:
Busenkla brännan! Så lyckas du med brun utan sol
Brun utan sol-produkterna som får bäst i test
Så undersöker du din hud efter hudcancer

Foto: IBL