Annons
 

Hannalicious fem karriärtips – så når du dina jobbmål

Nu är det höst med besked och för många innebär det att på nytt ta tag i karriären. Men hur gör man för att nå sina mål? Baaams bloggare Hannalicious ger sina fem bästa tips.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Sträva framåt
Visualisera en bild på hur du vill att din framtid ska se ut och agera därefter. Klä dig redan nu för ditt framtida jobb. Gör moodboards med bilder och peppande texter som du kollar på varje dag. Påminn dig själv om vart du vill nå.

Annons

2. Våga ta för dig
Det är viktigt att utvecklas och få testa nya uppgifter på jobbet. Ta själv initiativet för att komma vidare. Våga säg vad du tycker och tänker och utstråla självsäkerhet. Glöm inte att ge dig själv beröm när det går bra.

Gilla Baaam på Facebook

Läs mer: 10 tips! Så får du drömjobbet utan utbildning
DSC_2904

3. Har jag roligt?
Det kan låta klyschigt men det är inte bara resultat och mål som räknas i slutändan, det är lika viktigt att vägen dit är rolig och givande. Jobbet ska vara en plats som du trivs på, inte har söndagsångest inför.

4. Negativ energi? Nej, tack!
Om du omger dig med negativa människor får du ett negativt tankesätt och din energi dräneras sakta men säkert. Säg hej då till energitjuvar och omge dig med folk som är stöttande och varma.

5. Var en kameleont
Om du lär dig att läsa av en situation snabbt och anpassar ditt sätt att kommunicera därefter kommer du att ta dig långt. Börja träna på att nå fram till mottagaren på bästa sätt.

Läs Hannalicious blogg här!

Av: Hanna Friberg

Läs mer
Filippa är 19 år och VD – här är hennes bästa karriärtips
15 tips till dig som börjar universitet i höst
40 yrken som ger dig störst chans till jobb under 2016

Bildkälla: Hannalicious