Annons
 

Sveriges största tjejgrupp har blivit podcast – och den är så bra!

Succégruppen Honey and the bees startar podcast där de kommer lyfta heta ämnen som berör kvinnor.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Honey and the bees är Sveriges största tjejgrupp på Facebook. Och den gör minst sagt succé! På bara ett år har nästan 60 000 tjejer från hela Sverige valt att gå med och diskutera olika ämnen som berör kvinnor. Nu startar de podcast där veckans hetaste inlägg kommer att lyftas.

Annons

Läs mer: Efter attacken: Här är Gigi Hadids uppmaning till alla tjejer

– Vi vill nå ut till fler målgrupper än bara de som är med i Honey and the bees, så att fler kan ta del av vårt innehåll, säger Lina Taha, som startade gruppen i oktober 2015.

Gilla Baaam på Facebook

– Vi väljer ut några inlägg i varje avsnitt, vissa är lite mer lättsamma och andra mer seriösa. Vi hoppas kunna hjälpa tjejer som har problem, men som inte vågar prata om dem, eller som inte är med i gruppen. Det kommer handla om allt från smink till tyngre ämnen som kvinnomisshandel, fortsätter hon.

ladda ned

Varför är det viktigt att lyfta sådana diskussioner tycker du?
– För att vi lever i ett samhälle där alla frågor inte syns. Det känns som att man inte får prata offentligt om vissa frågor och det vill vi ändra på.

Lina är programledare och med sig har hon Aya L Said och Florentina Lajqi, samt en gäst.

– Vi bjuder in en gäst som är relevant för ämnena som vi tar upp. I första avsnittet medverkar en tjej som arbetar med skönhet eftersom det är många som skriver om det i gruppen, men om vi pratar om till exempel mobbning vill vi bjuda in en person som har upplevt det, till exempel, säger Lina.

Baaam har såklart lyssnat och gillar den redan! Du kan lyssna på första avsnittet här.

Läs mer
Nu ska Ellen Bergström hitta Sveriges nästa stora stjärna
Amy Schumer första kvinna på eftertraktad lista – nu är hon historisk
Bästa tekniken som ger dig perfekta fransar