Annons
 

Ikea öppnar en helt ny butik – mitt i Stockholm City

Snart slår Ikea upp dörrarna till en ny butik. Efter sommaren blir det premiär för den mest centrala butiken hittills mitt i Stockholm City.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Den nya butiken ska underlätta för kunder som vill planera och beställa kök och är ett test för att se hur centralt Ikeas butiker kan ligga och ändå dra kunder.
– Det här blir ett test på vad stockholmarna vill ha. Vi känner att vi måste öka tillgängligheten, säger Håkan Svedman, Sverigechef för Ikea, till SvD.

Annons

Missa inte! 29 bevis på att ton i ton är vårens härligaste inredningstrend

Butiken kommer att öppna efter sommaren, vid månadsskiftet augusti-september, på den mycket centrala adressen Regeringsgatan 65, vid Mood-gallerian och stans alla stora shoppinggator.

Gilla Baaam på Facebook

Butiken är tänkt att vara ett komplement till Ikea Kungens kurva och Barkarby och till att börja med håller butiken öppet i ett halvår. Sedan blir det till att utvärdera om den blir kvar permanent.
– Vi hoppas att stockholmarna kommer att uppleva det här positivt. Det kommer att ge oss en del svar på vad kunderna i stan vill ha. Det var viktigt att hitta en lokal så centralt som möjligt, säger Håkan.

Läs också: 20 inredningsdetaljer som är värda en extra slant

Foto: IBL