Annons
 

5 plagg du absolut INTE ska bära på en dejt

Dejter är ofta förknippade med stor klädångest. Känner du igen dig? Lugn, vi hjälper dig. Baaam listar fem plagg du absolut inte ska bära på dejten!

 

Annons

 

Har du en dejt inplanerad som det pirrar lite extra i kroppen när du tänker på? Vi är många som kan stå i timmar (dagar…) framför garderoben och välja kläder inför dejten. Så vad bör du tänka på?

Det allra viktigaste är att bära plagg som du gillar och som du trivs i. Men det finns också några plagg du faktiskt bör undvika. Baaam listar kläderna du absolut inte bör ha på dig på en dejt.

Annons

Läs även: Tre saker att tänka på innan du dejtar ditt ex

1. Något som du tar på dig bara för din dejt
Fundera inte på vad personen du ska träffa tycker är snyggt eller hur du tror att hen önskar att du skulle klä dig. Det viktigaste är ju att du visar vem du är och bär det du trivs allra bäst i. Då kommer du garanterat känna dig mer bekväm och därmed även ha roligare.

2. Kläderna som är snygga… men sitter illa
När du ska klä dig inför något som gör dig nervös är det guld värt att välja bekvämlighet före utseende. Ta inte den där klänningen som är så sjukt snygg, men skaver i ryggen, eller kavajen som du inte kan röra dig ordentligt i. Välj kläder som du vet att du trivs i och som är sköna att ha på sig. Då kommer du inte bara känna dig snygg, du kommer också utstråla en härlig känsla.

Läs även: Här är de bästa (och sämsta) städerna att dejta i
klader-dejt

3. Dina nya klackar
Visst. De där stilettklackarna är supersnygga och kommer göra hela din outfit. Men vi lovar, du vill inte riskera att det enda du tänker på under dejten är hur fötterna pulserar av skoskav. Satsa på ett par skor som du redan har gått in!

4. Vad du tror passar stället ni ska träffas på
Det är klart att du kan anpassa kläderna efter var din dejt ska äga rum. Ska ni ta en promenad i skogen vill du förmodligen ha andra kläder än om ni ska mötas upp över en middag på restaurang. Men försök att inte stirra dig blind på att ”passa in” i miljön. Återigen – klädseln är ett jättebra sätt att visa vem du är. Ta tillvara på det!

5. Det där plagget du fick från ditt ex
Det finns kläder som du känner lite extra för och som är laddade med en massa känslor. Det kan vara en halsduk du har fått från din mormor, eller… blusen du fick av ditt ex när ni firade årsdag. Lämna den blusen hemma och gå vidare!

Läs mer:
Vinn dejt med Leonardo Dicaprio
6 saker du aldrig ska ha på dig på en arbetsintervju
13 saker du aldrig ska göra på en första dejt
15 saker du garanterat känner igen om du har en roomie

Bildkälla IBL, Dune Entertainment