Annons
 

Lösgodis utan gelatin – 25 sorter du hittar i mataffären

För dig som vill äta vegetariskt eller veganskt kan godis utan gelatin kännas svårfunnet – men visste du att flera godissorter är helt gelatinfria?

 


Annons
Annons


 

Läs mer: Forskning: Att äta choklad varje dag gör dig friskare

Gelatin är en animalisk produkt som tillverkas av hud och ben från ko och gris. Det är vanligt i framför allt gelégodis för att skapa rätt konsistens. Det är lätt att tro att allt godis innehåller gelatin, för vem orkar egentligen stå och lusläsa innehållsförteckningen? Men för dig som inte äter kött, eller av någon annan anledning inte vill få i dig gelatin, finns faktiskt många gelatinfria alternativ.

Annons

Obs! En del röda eller rosa godisar innehåller färgämnet E120, karmin som är utvunnet från torkade löss. Håll koll på innehållsförteckningen om du helst undviker färgämnet.

Kolla in bildspelet för 25 sorters lösgodis utan något gelatin!

Läs mer: Här är godiset som lindrar mensvärk

25
Visa bildspel

/
...
Visa mer

 

Foto: Karamellkungen, IBL