Annons
 

Net-a-porter inför nolltolerans mot päls

Net-a-porter meddelar att de tar ställning för djurens rättigheter genom att införa nolltolerans mot äkta pälsplagg.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Som ett steg mot hållbart mode och för att ta ställning för djurens rättigheter går nu The Yoox Net-a-Porter Group ut och meddelar att de inför nolltolerans mot djurpäls. Ställningstagandet inkluderar alla plagg som innehåller äkta päls, på samtliga bolagets e-handelssajter, Net-a-Porter, Mr Porter, Yoox, och The Outnet.

Annons

Läs mer: Armani slutar använda äkta päls: ”Det är onödigt”

– Vi känner ett stort ansvar och vet vikten i att bidra till samhället på ett positivt sätt. Med ett antal olika initiativ, partnerskap och innovationer är vårt mål att fungera som en katalysator för förändring, säger Matteo James Moroni, Hållbarhetschef på Yoox, i ett pressmeddelande.

Andra varumärken och återförsäljare som utesluter äkta pälsplagg är bland annat &Others stories, Gina Tricot, Ellos, H&M, Zara, Åhléns, Bik Bok, Cheap Monday, BACK, Boozt.com, Nelly.com, Stella McCartney, ASOS och Topshop. Se en lista på fler pälsfria återförsäljare här!

Läs mer:
Transpersoner frontar Proenza Schoulers höstkollektion
Plus size-modellen Ashley Graham: ”Strunta i alla löjliga klädregler!”
7 skönhetsmärken som säljer veganskt smink

Foto: Mondadori
Källa: Harpers Bazaar.