Annons
 

Ny mäklarfirma vill minska stressen på Stockholms bostadsmarknad

I Stockholm betyder bostadsköp ofta hetsig budgivning och snabba beslut. Det vill nya mäklarfirman Nooks råda bot på.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Nooks är det senaste tillskottet bland bostadsmäklare i Sverige och syftet är att försöka sakta ner de hetsiga budgivningar som rentav är standard på Stockholms bostadsmarknad just nu.

Nooks affärsidé går ut på att du som säljare kan lägga ut ditt boende på sajten, men du behöver inte sätta ett utgångspris. Istället får köpare lägga det bud de tycker att objektet är värt, så är det upp till dig som säljare att acceptera budet eller ej.

Annons
Gilla Baaam på Facebook
nooks mäklare

Nooks mäklarbyrå vill sakta ner budgivningstakten på bostadsmarknaden.

– Vi tröttnade på att alla pratade om hur orimlig situationen på Stockholms bostadsmarknad är, men att ingen tycktes vilja göra något åt det. Vi har vant oss vid löjliga lockpriser, långa köer i trapphus och att lägenheter blir borttagna innan visning. Något är grundläggande fel i att tvingas göra sitt livs affär baserat på 15 minuter i en överfull lägenhet. Med Nooks hoppas vi kunna bidra med ett nytt perspektiv på bostadssituationen, förklarar Philip Marthinsen, en av grundarna, i ett pressmeddelande.

Sedan lanseringen av Nooks finns mäklarfirman endast i Stockholm, men de har som ambition att expandera till flera städer i Sverige.

Läs även:
Filippa K:s lägenhet säljs för 29,5 miljoner – se bilderna här
Topp sex: Här är Sveriges dyraste bostäder just nu
Så ser det ut i Sveriges dyraste lägenhet

Foto: IBL