Annons
 

Polisen: Så ska du agera om du möter en clown

Clowner sprider just nu skräck över hela världen och på flera håll i landet får vi rapporter om utklädda personer som uppträtt hotfullt. Baaam frågade polisen hur du bör agera om du möter en clown.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Det läskiga clown-fenomenet som just nu sprider sig över världen började under sommaren i USA och har den senaste tiden spridit sig även till Sverige. På flera håll i landet får vi rapporter från personer som uppger att de blivit hotade, trakasserade och förföljda av clowner och rädslan är för många enorm.

Annons

Läs även: Clownerna som sprider skräck – detta har hänt

Så, vad bör du göra om du möter en person utklädd till clown?

Gilla Baaam på Facebook

Baaam pratade med Kjell Lindgren, talesperson för Polisen Stockholm, som uppmanar att ta det lugnt och rekommenderar att gå tillsammans med en vän eller vistas där det är upplyst om du känner rädsla för att stöta på en clown.

Om du är vuxen och trygg i dig själv kan du, om du vill, gå fram och prata med personen som är utklädd och förklara att uppträdandet upplevs som skrämmande.

– Men om du ser en förklädnad person och blir rädd och känner dig otrygg i situationen rekommenderar jag att du viker åt sidan och tar en annan väg, säger Kjell Lindgren.

Om du upplever dig hotad eller ofredad ska du kontakta polisen på 112. Du kan även anmäla att du har känt dig skrämd eller hotad i efterhand på 114 14.

Läs mer:
Är det här Sveriges läskigaste halloween-sminkningar?
Här är världens mest populära låt just nu
Gör som oss – håll inte käft om sexuella övergrepp

Bildkälla IBL