Annons
 

Reboundsex på rätt sätt – så gör du

När är rätt tillfälle att ligga med en ny person, efter ett uppbrott? Nästan hälften av oss har svårt att stå emot lusten att ha sex med ett ex, men om du vill ha en bra början på ditt nya kärleksliv – läs vidare!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

* Reboundsex betyder: Första sexet efter uppbrottet från din partner.

För många är reboundsex nästan lika stressande som första gången. Pressen är hög, känslorna ofta starka och risken är stor att det slutar med stökigt fyllesex med en person som inte ens lyckas hitta klitoris. För att göra upplevelsen till något positivt, som stärker din självkänsla och får dig att se framemot allt roligt som väntar därute i ditt nya singelliv, följ Baaams tre steg.

Annons

Reboundregel 1:

Håll koll på ditt mål

Tyvärr kommer det liksom inte automatiskt tändas en grön lampa när du är redo att ligga med någon ny. Faktum är att det är svårt att verkligen veta när du är redo, det är högst individuellt och om uppbrottet var väldigt omskakande och svårt kan det ta år innan dina sår är läkta. Det viktigaste är, förutom att du verkligen vill och inte bara gör det i jakt på bekräftelse eller tröst, att du har realistiska förväntningar.

Du måste vara helt ärlig mot dig själv, med vad du vill få ut av det här. Om du försöker tillämpa reboundsex som en lösning – till exempel för att få ditt ex tillbaka, för att bygga upp ett kraschat självförtroende eller för att få bekräftelse – kommer du att bli besviken. Sexet kommer inte att fylla det där tomrummet, bara kanske precis just då, men efteråt finns risken att du mår sämre.

Sexigt: Läsarna berättar: ”Vi hade sex på nakenbadet”

Reboundregel 2:

Välj en sexig, schysst partner

Risken är stor att du överväger att hoppa i säng med en kompis eller ett ex eftersom det redan finns en sorts intimitet mellan er, eller bara för att det är enkelt. Men försök undvika att hamna där. Det är som bäddat för problem om ni inte redan haft sex tidigare och var okej med det, eller om ni inte har den där unika (och ovanliga!) relationen där ni är helt öppna och kan göra typ vad som helst utan att det blir konstigt. Så – om du inte kan föreställa dig att du och din vän skrattar åt allt i morgon bitti – hoppa över att ligga med just hen. Det kanske känns som en bekväm lösning här och nu, men det är det inte.

En mycket bättre plan är att scanna din yttre bekantskapskrets efter Ryan Gosling-look-a-likes, starta en dejtingprofil på en passande sajt (research är grejen, baby!), messa den där heta personen som du träffat någon gång för längesedan och som du tänkt på då och då, eller mejla kollegan eller skolkompisen från förr som du kände en speciell kemi med, eller kanske ditt gamla pålitliga booty call, och kolla om hen vill ses.

När du väl träffar människan som du kanske kan tänka dig att göra det med ska du vara kräsen som få. Är hen värd att hoppa i säng med? Verkar hen tillräckligt empatisk, sexig och generös? Då kanske hen är rätt.

Läs även: Stor guide: Här är sexleksakerna som får bäst i test

Reboundregel 3:

Prioritera din njutning

Det här är fel tillfälle att bry dig om hens behov. Fokusera istället på att säkerställa att du har kul och låt hen hänga med på vägen, liksom. Och glöm det bagage du brukade ta med dig in i sovrummet med ditt ex. Nu är du fri från alla spänningar och infekterade konflikter som så lätt byggs upp i ett trassligt förhållande. Det är dags att ge dig själv utrymme att prova dig fram och upptäcka nya sidor av dig själv.

Var du alltid den som fick driva saker framåt och ta initiativ med ditt ex? Njut av att ta ett steg tillbaka och låta reboundet styra och verkligen ta hand om dig. Eller var ert sex oftast finstämt och mjukt, medan du i hemlighet längtade efter hårdare tag? Nu behöver du inte oroa dig för att din sexpartner ska bli sårad. Så, visa vad du vill ha, eller ännu bättre, säg det.

Berätta vad du vill göra medan era kläder fortfarande är på, efter massor av hardcore flirtande. Om hen är med på leken, bjud hem personen till dig och fortsätt.

Läs även:
Läsarna berättar: ”Vi hade sex på nakenbadet”
Guide: Allt du borde veta om analsex
Så använder du sexleksaker när ni har sex

Foto: IBL