Annons
 

Så får du fler följare på Instagram (expertens bästa knep!)

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Tänk estetiskt

”Alla bloggare och Instagram-profiler har sin egen estetik när de lägger upp bilder, och de har färger och filter som de undviker. Sätt upp regler för dig själv och håll dig till dem konsekvent. Det kommer att de ditt feed en snyggare översikt”

Annons

2. Få andra att posta dina bilder

”Det här är det lättaste sättet att öka antalet följare fort. Om du till exempel lägger upp modebilder, posta en bra bild på dig själv iklädd ett märke och tagga företaget i bilden – särskilt om det är ett märke som ofta regrammar sina följare.”

3. Kommentera och engagera dig

”Kommentera på andras Instagram-konton som påminner om ditt eget. När du kommenterar på någon annans bild ökar du synligheten för ditt eget konto. Om en annan profil kommenterar din Instagram syns det under ”popular feeds”, vilket är ett bra sätt att få följare på”

Läs också: Så hade det sett ut om killar var som tjejer på Instagram

4. Tänk Taylor Swift

Samarbeta med andra Instagrammare som har samma stil som du. ”Follow friday”-taggen funkar väldigt bra – tagga varandra för att dela följare och för att få nya själv. Om möjligt, ta de här bilderna tillsammans för att få det att se mer äkta ut. Tänk Taylor Swift och hennes bästisar. De drar nytta av att posta bilder på varandra.

5. Länka Instagram till Twitter, Facebook och Tumblr

Det är större chans att få fler följare om du syns på olika plattformar samtidigt.

6. Använd analys-sajter som Iconosquare

Där kan du se vilka av dina bilder som har fått flest kommentarer och flest likes. Posta sen flera i samma genre – det är det som dina följare vill se.

Källa: Harper’s bazaar