Annons
 

Så mycket tid lägger du på att välja film – under din livstid

Ibland tar det längre tid att välja VAD du ska titta på än vad det tar att faktiskt titta. Ny forskning visar hur många minuter som går åt varje dag – och under ett helt liv.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Äntligen! Snart klan du kolla på Netflix offline

Du har gosat ner dig i sängen och gör dig redo för att se en film. Sedan väntar valet av genre – thriller eller komedi? Kanske ett drama? Efter ca 20 minuters beslutsångest har du valt genre, men när du till slut har valt film har en hel timma gått. Känner du igen dig? Du är inte ensam!

Annons

Enligt en ny studie från Ericsson Consumer Lab tillbringar 44 procent av amerikanska tv-tittare en del av sin dag med att leta efter något att titta på på tv – och misslyckas. Varje dag är det i genomsnitt 23 minuter av att bläddra bland kanalerna. 23 minuter per dag kanske inte låter så mycket – men under en livstid blir det hela 1,3 år.

Gilla Baaam på Facebook

Studien visar att de som använder streamingtjänster som Netflix, Hulu och Amzazon Prime är lite mer nöjda med sitt tv-tittande, bara 34 procent misslyckas med att hitta något att titta på. Däremot tar det längre tid att välja vad de ska se. På Netflix och Hulu tillbringar man i genomsnitt 28 minuter per dag med att skrolla bland valen, och HBO Go har längst skrolltid med 41 minuter per dag.

Läs även:
15 filmer på Netflix du garanterat kommer gråta till
6 helt ologiska saker i Harry Potter-filmerna – så sjukt!
15 filmer du borde se med din BFF

Foto: IBL