Annons
 

Så slutar du spontanshoppa – och sparar pengar

Har du också en tendens att shoppa utan att du egentligen behöver det? Baaam ger dig kloka skäl till att skippa spontanshoppingen för att spara pengar!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Scenario: ”Men den är ju på rea, och det är inte alls mycket pengar!”

Lösning: Skulle du verkligen ha köpt plagget om det inte var rea? Och är det verkligen ett bra köp bara för att det är billigt? Rannsaka dig själv och tänk efter om du verkligen tycker om plagget – eller om du bara förhäxas av priset. Du går alltid minus om du köper något, oavsett om det är billigt eller ej.

Annons

Scenario: ”Det är supertrendigt just nu”

Lösning: Försök vara säker i din stil och bortse från stora trender som du egentligen inte alls känner dig bekväm i. I slutändan kommer plagget med största sannolikhet hamna längst in i garderoben om du inte trivs i det.

Gilla Baaam på Facebook

Scenario: ”Jag har precis fått lön”

Lösning: Varför inte vänta två veckor tills alla räkningar är betalda och du vet vad du egentligen har över till shopping? Att spontanshoppa samma dag som du har fått lön, när du känner rikast i Sverige, är i princip alltid en dålig idé. Baksmällan kommer strax innan den 25:e – vi lovar.

Läs också: Oväntade tricket som får dig att shoppa mer (hur kan vi ha missat det?!)

Scenario: ”Jag kan ju alltid lämna tillbaka den om den inte passar”

Lösning: Och det kommer du verkligen göra? Köp aldrig något med tanken att du eventuellt ska lämna tillbaka det – köp bara saker som du är helsäker på.

Scenario: ”Men jag har ju faktiskt inte köpt något på hur länge som helst”

Lösning: Och varför bryta en ny vana, bara för att? Köp något när du verkligen vill ha det istället.

spontanshoppaBildkälla

Scenario: ”Jag ska på fest i helgen, och jag har verkligen ingenting att ha på mig”

Lösning: Jo, det har du visst. Börja med att gå igenom garderoben och fundera ut kombinationer som du aldrig testat tidigare. Om du ändå inte hittar något – fråga en kompis om en snygg outfit att låna för en kväll. Kanske kan ni till och med bytlåna kläder

Scenario: Jag är ju ändå i princip pank, vad spelar det för roll om jag köper något då”

Lösning: Det spelar stor roll. Spara dina sista slantar till något vettigt och börja om efter nästa lön på en ny kula. Det ÄR en skönare känsla att slippa oroa sig för sin ekonomi i slutet av månaden, än att ha en tröja i garderoben som ändå inte är till någon större nytta.

Scenario: ”Jag har haft en riktigt pissig dag. Jag är värd att shoppa något”

Lösning: Blir du inte lite gladare av att ringa upp en vän istället? Även om det kan kännas bra för stunden att komma hem med ett par nya byxor kan vi garantera att lite sällskap och glass gör dig lyckligare i längden.

Läs även:
Sarah Delshad: ”Därför behöver vi en pink friday”
14 stadier du går igenom när du ska köpa biljetter till Håkan Hellström
Måns Zelmerlöw om kärlek, att slå internationellt och att acceptera sig själv