Annons
 

Sara Delshad om Trumps seger: ”Jag är mörkrädd, låg och orolig”

Donald Trump blir USAs nästa president. Baaams krönikör Sarah Delshad känner sig låg och väntar på att vakna ur drömmen.

 

Annons

 

Läs även: Hur mycket makt har USAs president? Baaam ger svar!

Klockan närmar sig 22.30-tiden den 8 november, min enorma skål med popcorn börjar bli tom. Trots att valvakan precis startat. Jag sträcker mig efter min lilla skål med blåbär, och tar en lång suck.

Annons

Klockan blir 23.00 och min snubbe ger upp, han går och lägger sig. Klockan blir 00.00 och en kvinna vid namn Susan Young, en hardknockad Trumpanhängare skriker ut sin respekt för karln i tv. Jag blir väldigt provocerad av henne, och förstår inte henne resonemang. ”Hur kan du stötta honom” vill jag skrika ut. Hur?!

Läs även: Så reagerar kända kvinnor på Trumps seger

Klockan närmar sig halv ett, jag börjar ha svårt att hålla mig vaken. Ger till slut upp och går och lägger mig. Och jag lägger mig med den självklara övertygelsen om att USA givetvis får sin första kvinnliga president. Herregud, det är så självklart. Jag menar, utfallet bara måste bli att Clinton blir USA:s 45:e president. Alternativet är Trump och det går ju bara inte. Det alternativet går inte.

Men så fel jag hade.

Den 9 november 2016 blev USA 45:e president Donald Trump. Jag vaknar av att min fästman väcker mig med beskedet, och allt känns som en dröm.
”Du skämtar, va?”
”Nej. Trump vann”, säger han och ger mig en puss på pannan. Jag är i chocktillstånd. Ligger kvar i sängen, oförmögen att göra något. Det känns overkligt, och besvikelsen går inte att beskriva.

Det är ofantligt dåliga nyheter, för världen, USA. För framtiden.

Läs även: Donald Trump VS Barack Obama – här jämförs deras uttalanden om kvinnor

Hur är detta möjligt? Hur? Hur kunde det gå till? USA skulle ju få den första kvinnliga presidenten. Hon skulle ju vinna. Hon. Skulle. Ju. Vinna. Jag ser på hans segertal i New York i morgonrocken, och dricker kaffe med en klump i magen.

Morgonkaffet som vanligtvis är så himla gott, smakar väldigt beskt.

Väntar fortfarande på att jag vaknar ur drömmen. Jag tar min sista klunk av det beska kaffet, och ser ut över ett landskap från vårt kök som är täckt av snö. Vemod uppfyller mig, och jag känner mig mörkrädd, låg och orolig.

Läs mer:
Sara Delshad: ”På Insta tar kvinnor makten över sina kroppar”
Sara Delshad: ”Om det bara hade funnits en Zara Larsson när jag växte upp”
Sara Delshad: ”Det finns en magisk urkraft i alla tjejer”

Bildkälla IBL