Annons
 

Sex vanliga missar du gör när du fixar dina ögonbryn

Om ögonen är själens spegel så är ögonbrynen den extremt snygga ramen runtom. Här är misstagen många av oss gör - och bör undvika.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Många av oss (läs: ALLA) plockar och målar ögonbrynen. Det tillhör inte bara den dagliga rutinen, majoriteten skulle inte ens gå utanför dörren ”utan sina ögonbryn”. Men kämpar du med att få till dina bryn? Du är inte ensam. Här är de absolut vanligaste missarna du gör när det gäller dina ögonbryn!

Annons

Fler tips:
Så får du fylligare ögonbryn (det är enklare än vad du tror!)
Därför är ditt ena ögonbryn snyggare än det andra
18 skönhetshacks som du aldrig har hört om innan

#1: Ur form

Inga ögonbryn ser exakt likadana ut, inte ens dina egna. Därför är det absolut ingen idé att försöka efterlikna någon annans bryn som du tycker är snyggt – för det ser högst antagligen inte ut på samma sätt i ditt ansikte. Varför? Det kan bero på ansiktsform, kvalitet på bryn, färg och att dina ögonbryn inte har samma förutsättningar som någon annan.

Ögonbryn kommer i alla olika former, hitta den som passar dig bäst. Om du behöver hjälp med det så finns det olika brow bars eller makeup-artister som kan hjälpa dig på vägen.

#2: Nyanserna matchar inte

Färgen på dina bryn och nyansen på ditt hår gör sig bäst tillsammans om de samspelar. Brukar du till exempel göra ljusa slingor i ditt mörka hår till sommaren? Då är det en bra idé att anpassa ögonbrynens nyans till din nya hårfärg.

Om dina bryn är mycket mörkare än håret så blir det väldigt uppenbart att du målar dem, vilket många inte vill att ska synas.

#3: Penna eller skugga?

Om du vill fylla i dina bryn med en penna eller en skugga är en smaksak. Många menar att de föredrar penna för att det håller bättre medan andra gillar skugga för att resultatet inte blir lika ”skarpt” som med en penna.

Om du väljer att använda ögonbrynspenna så är det viktigt att vara lätt på handen och inte pressa på färg. Då blir resultatet ett skarpt bryn som uppenbart är ditritat. Skugga är lite mildare men kan lätt ”flyta ut”, så var försiktig att inte ditt bryn plötsligt är dubbelt så tjockt. Det kan nämligen vara svårt att se exakt var skuggan landar.

#4: Rätt teknik gör skillnad

Markerade bryn är något som många vill ha, vilket är förståeligt. Men det gäller att hitta rätt teknik så att resultatet inte blir ett uppenbart sminkat bryn.

För att få en naturlig känsla så se dig i spegeln och se hur ditt eget bryn ser ut från början. Utgå från det och jobba dig försiktigt utanför kanterna och fyll i där brynet är glest. Något som är viktigt att tänka på är att början på ögonbrynet inte ska vara helt ifyllt utan lite utsuddat – det gör genast din look mer naturlig!

#5: Hålls inte på plats

Du kanske har märkt att hårstråna i dina ögonbryn kan vara längre på ena stället medan de är kortare på något annat ställe. Långa strån kan vara lite yviga och svåra att hålla på plats – om du inte använder en gelé förstås!

Ögonbrynsgelé finns i både i klar och färgade varianter. Välj den klara om du bara vill hålla brynet på plats och den färgade om du vill ge nyansen en extra push!

#6: Pincett – ja eller nej?

Om du vill ha buskiga bryn med markerad look – lägg ner pincetten. Plocka bara bort de stråna som ser ut som att de är vilse och absolut inte hör hemma med resten av brynet, annars nej. Ett vildvuxet ögonbryn är som en tom canvas redo för dig att göra vad du vill med!

Läs även:
Sminkhacket som ger dig fylligare ögonbryn direkt
Vad säger dina finnar om din hälsa?
Enkla tricken som gör att du ser piggare ut på morgonen

Foto: Tumblr