Annons
 

Shoppa trenden: Hårolja

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Hårolja är den hetaste hårtrenden just nu!

Hårolja är den hetaste hårtrenden just nu!

Hårolja är den allra senaste hårtrenden. Det kan låta flottigt, det är så klart ingen vanlig matolja vi pratar om. Nej, det är är exklusiva och vårdande oljor, där arganoljan är en av de mest kända.

Annons

Vi skrev nyligen och berättade om ”Original Treatment” från Moroccaonoil (1) som precis kommit till Sverige, men även ”Superbly Restorative Argan Dry Oil” från Kiehl’s (2) är baserad på arganolja. “Elixir Ultime” från Kérastase är baserad på fyra olika oljor, förutom arganolja bland annat den väldoftande kameliaoljan. ”Bamboo Smooth Kendi Oil Pure Treatment Oil” från Alterna (3) är baserad på en olja från bambuträdets nötter.

Gilla Baaam på Facebook

Hur använder man då hårolja, och vad är det bra för?
Den fungerar utmärkt som intensvikur för torrt och skadat hår, men är lika bra som vårdande stylingprodukt på fuktigt hår före föning eller på torrt hår för att att göra det mjukt och slippa friss. Mängden olja beror så klart på hur mycket hår du har samt i vilket skick det är, men allt från storleken av en enkrona till en femkrona brukar vara lagom. De flesta oljor bör främst appliceras i hårets längder och toppar, men vissa fungerar även vårdande på torr eller känslig hårbotten.

Håroljorna säljs främst på salonger och kostar runt 300 kr.

Läs även: Kändisfavoriten Moroccanoil äntligen i Sverige.

Moroccanoil Original Treatment och  Kiehl’s Superbly Restorative Argan Dry Oil.

Moroccanoil Original Treatment och Kiehl’s Superbly Restorative Argan Dry Oil.

Kérastase Elixir Ultime och Alterna Bamboo Smooth Kendi Oil Pure Treatment Oil.

Kérastase Elixir Ultime och Alterna Bamboo Smooth Kendi Oil Pure Treatment Oil.

Av: Rose-Marie Söderlund