Annons
 

Sju inspirerande modefilmer du borde se i kväll

Vad är mer inspirerande än en riktigt bra modefilm? CHIC listar sju filmer du kommer att älska.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Det finns klassiker och så finns det några guldkorn som du kanske inte har sett förut. Återvänder du lätt till Sex and the City och känner att det är dags för något nytt? Här är sju modefilmer till:

Annons

1. Djävulen bär Prada

Möt den skrämmande chefen Miranda Priesley, inspirerad av Vogues egen Anna Wintour och ett tufft stressigt klimat där alla tävlar mot varandra. Självklart väger snygga outfits och den drömmigt läckra redaktionen upp.

2. The September Issue

Och här har vi den äkta varan: Vogue! Följ med i dokumentären för årets viktigaste nummer – The September Issue med Anna Wintour i spetsen. Det är här det äkta modemeckat är, så har du inte sett den här dokumentären – do it!

3. Coco before Chanel

Möt den inspirerande kvinnan bakom varumärket Chanel, Gabrielle (Coco) Chanel. Kvinnan som förändrade modevärlden på 20-talet och var den första att låta kvinnor klä sig bekvämt, fria från korsetter och tunga tyg. Det var hon som introducerade byxor för kvinnor, ”den lilla svarta” och den klassiskt randiga tröjan. Här spelad av Audrey Tautou.

4. Factory girl

Filmen handlar om fotomodellen och skådespelerskan Edie Sedgwicks liv. Här spelad av Sienna Miller. Edie var en av konstnären och filmskaparen Andy Warhols stora stjärnor, och har en mycket intressant historia.

5. En Shopaholics bekännelser

Med sin stora passion för shopping – och svårigheter att hålla i pengarna – får Rebecca Bloomwood problem när hon i hopp om att få följa sina drömmar på modetidningen ”Alette” istället hamnar på ”Successful Savings”. Samtidigt som hon ska ge andra ekonomiska råd, riskerar hon att själv bli avslöjad för sina stora skuldbelopp.

6. Yves Saint Laurent

Innan YSL blev Saint Laurent. En filmatisering om den franska designern Yves Saint Laurents liv, när han började sin karriär 1958, och träffade sin kärlek Pierre Berge.

7. Breakfast at Tiffany’s

En riktig klassiker är så klart Breakfast at Tiffany’s, med Audrey Hepburn i huvudrollen som Holly Golightly. En karaktär som än i dag inspirerar med sin tidlösa stil.

Läs även:
Carrie Bradshaws mest minnesvärda outfits från ”Sex and the City”
26 feel good-filmer du borde se på Netflix i sommar
Så ser Orange is the new Black-skådisarna ut på riktigt

Foto: Warner Bros, Sony Pictures, Paramount Pictures