Annons
 

Sju vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

Let's face it, torrschampo är din bästa vän när ditt hår är smutsigt och du inte har någon tid över. Men det gäller att använda det på rätt sätt.

 

Annons

 

Missa inte:
Hårmissarna du gör hemma (som fin frisör hatar!)
5 vanliga misstag du gör med din beautyblender
Sephora lanserar torrschampo för sminkborstar

#1: Du har alldeles för bråttom

Visst, en av de bästa sakerna med torrschampo är att det går snabbt. Men låter du det verka så som det ska? När du har sprayat håret, låt det gå några minuter innan du gnuggar in det och borstar igenom håret. Då får du betydligt bättre resultat.

Annons

#2: Du använder det enbart på rötterna

En väldigt vanlig miss är att du applicerar schampot på rötterna och ja, det är ju rätt. Men om du enbart sprayar där så missar du fördelen med hur mycket volym torrschampot faktiskt har att ge.

Spraya upp på håret också och gnugga, då blir det inte bara rent utan du går hemifrån med en schysst volym.

#3: Du slarvar med att borsta igenom håret

Om du sprayar ditt torrschampo i håret och sedan bara låter det vara slutar det med att du får en pudrig och ojämn yta. Använd en tät borste och dra igenom håret ett par gånger.

#4: Du använder torrschampot enbart på håret

Den här punkten kan kännas aningen oklar bara så här, vi vet. Självklart ska du använda schampot i håret men det finns faktiskt andra hacks! Om du till exempel sprayar schampot på dina hårnålar så får de betydligt bättre fäste. Alltså stannar där de ska hela dagen, på riktigt!

#5: Du missar att lyfta upp håret

För att boosta volymen lite (läs: mycket) extra: lyft upp några hårslingor och spraya schampot under dem för att sedan gnugga in det. Boom! Där fick du en volym som du knappt trodde var möjlig.

#6: Du lämnar luggen

Aj, aj, aj. När ditt hår börjar bli smutsigt så är det faktiskt i luggen det märks först. Trots det skippar många att applicera torrschampo i luggen. Så gör det – men med måtta. Om du överdoserar schampot kan du lätt få ett samtal från 80-talet som vill ha sin lugg tillbaka.

#7: Du använder torrschampo varje dag

Trots att torrschampo är en fantastisk quick fix så är det inte bra att använda det varje dag. Du kan nämligen få igentäppta porer och väldigt torr hårbotten om du sprayar varje dag.

Kolla även in:
Hemligheterna din frisör inte avslöjar för dig
De vanligaste (och oväntade!) misstagen som förstör ditt hår
Så länge håller dina skönhetsprodukter

Foto: All Over Press