Sponsrat av Monster
 

Spetsa till ditt CV – lär dig vad en rekryterare letar efter

"Ditt CV är ett av dina viktigaste vapen när det handlar om att söka jobb”, menar Monsters egen karriärexpert, Vicki Salem. Här är hennes bästa tips för att skriva ett riktigt bra CV.

 


 

Ditt CV ska vara lättläst

Håll dig kortfattad – har du mindre än tre års erfarenhet räcker en sida. Om du har längre erfarenhet än så är två sidor lagom.


Grunderna är viktiga

Punkter som hör hemma i alla CV:n är arbetslivserfarenhet, ansvarsområden och antal år för varje position. Glöm inte dina kontaktuppgifter!


Använd relevanta sökord

Att komplettera ditt CV med sökord gör det enklare för rekryterare att hitta det. Känns det svårt med sökord? Använd meningar direkt från jobbannonsen för största relevans.

Glöm inte bort siffrorna

Nämn inte bara vad du gjort – visa det också genom att kvantifiera dina prestationer. Genom att skriva ut resultaten i siffror får rekryteraren en tydligare bild av dig och ditt arbete.


Be ett par nya ögon om hjälp

Du har skrivit, raderat, skrivit om och raderat igen – slutligen känns ditt CV äntligen klart. Be då någon du litar på att läsa igenom allting ordentligt och komma med feedback.


Låt rekryterare hitta dig

Massor av rekryterare letar dagligen igenom Monsters CV-databas efter deras nästa kandidat – ibland för tjänster som inte ens blivit utannonserade. Låt jobbet hitta dig genom att ladda upp och registrera ditt CV på Monster. Du kan också läsa mer här om hur du skriver ett CV som imponerar på rekryterarna.