Stor guide: Allt du behöver veta inför Håkan Hellström

I helgen smäller det - Håkan Hellström spelar på Ullevi! Baaam har gjort den ultimata guiden inför årets största (och bästa) helg!

 
 
Annons
 
 
 
 

Missa inte:
11 saker du måste packa inför Håkan Hellström
12 grymma tips till dig som ska på Håkan Hellström
18 citat av Håkan Hellström som går rakt in i hjärtat

”Var ska jag hänga före och efter konserten?”

Parken bredvid universitetet brukar det, varma dagar, läggas ut en presenning och spolas vatten för att alla sedan kan åka rutschbana. Håll tummarna för att solen visar sig!

Annons

Innan helgens konserter öppnar Ullevi Preparty Area, en egen förfest precis vid entrén till arenan. Där ska det finnas tillgång till mat, kyld dryck och musik. Det här är dock enbart för dig som har ståplatsbiljett!

På lördag och söndag är det både för- och efterfest på Trädgår’n som ligger på Nya Allén 11. Festen är med Håkan Hellströms skivbolag Woah Dad! med artister och hemliga gäster. På lördag är det 18-årsgräns och gratis entré mellan 13:00-20.00. Klockan 23:00 börjar efterfesten och håller på till 05:00 med ett biljettpris på 150 kronor. Samma tider och pris gäller även på söndag!

”Jazzhuset är fullt av tricks och coca cola-chicks och kicks!”. På Jazzhuset, som ligger på Erik Dahlbergsgatan 3, är det fest hela helgen lång med artister som Kristian Anttila, Hästpojken, Theodor Jensen och Djar.

Om du vill komma lite närmare Ullevi brukar det samlas Håkan-fans i Kungsparken, där finns restaurangen och uteserveringar.

Längs hela avenyn kryllar det av pubar och restauranger där det garanterat kommer att vara Håkan-feber.

håkan hellström

Hela Göteborg kommer ha Håkan-feber i helgen!

”Vilka tider är det som gäller?”

Publikinsläppet på Ullevi är från 17.30 och konserten beräknas börja 19.45. Se till att vara ute i god tid, du ska nämligen trängas med nästan 70 000 väldigt taggade Håkan-fans. Förband är ingen mindre Sven-Bertil Taube (WOAH!).

Ullevis biljettkassor öppnar 12.00 den aktuella dagen och är öppna till stunden vi alla har väntat på: när Håkan står på scen. Utöver kassan vid paradentrén finns även biljettservice vid norra porten och en i anslutning till planinsläppet.

”Men mat då?”

Både utanför och inne på Ullevi finns det möjlighet att köpa käk. Vid Skånegatan finns flera serveringar och ett inhägnat område, som öppnar 13.00, med tillgång till både mat och dryck.

Inne på Ullevi finns kiosker och även där ett inhägnat område där det finns tillgång till alkoholhaltiga drycker.

håkan hellström

70 000 fans ska samlas på ett och samma ställe, var i god tid!

”Hur tar jag mig till Ullevi?”

Gå, cykla eller ta spårvagn! Det finns cykelparkeringar på två ställen; vid fontänen på Levgrensvägen och vid paradentrén. Spårvagn 1, 3, 6 och 8 går till hållplatsen Ullevi Norra medan spårvagn 2, 6 och 8 går till hållplats Ullevi Södra. Det kostar 25 kronor/resa och gäller i ungefär en och en halv timme.

Buss 60 går också till hållplats Ullevi Norra.

”Något annat?”

Det är ju faktiskt omkring 70 000 personer som ska samlas på Ullevi för att lyssna och sjunga med till Känn ingen sorg för mig Göteborg, därför finns det en hel del regler.

Du får inte ta med paraply, sittpall eller något annat föremål som kan orsaka någon form av skada. Du får inte heller röka inne i arenan eller ta med mat, något att dricka eller något som räknas som ”professionell ljud- och bildupptagningsutrustning”. Nu vet du det!

”Men jag har ju inte biljett till Håkan Hellström-konserten?!”

Deppa inte för mycket. Om du inte har någon biljett så kan du alltid sätta dig på Snikens kulle och se ner på Ullevi!

Ha världens bästa helg!

Kolla även in:
16 tatueringar inspirerade av Håkan Hellström
10 saker alla stockholmare som ska på Håkan Hellström pratar om nu
Åtta filmer att se på Netflix om du är olyckligt kär

Foto: IBL