Annons
 

Stor guide: Allt du behöver veta inför Justin Biebers konserter

Äntligen är det dags – Justin Biebers turné har kommit till Sverige! Baaam har den ultimata guiden inför stjärnans två spelningar.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: 5 kändismän som pratar (lite för mycket!) om sina penisar

Tider att hålla koll på
Publikinsläppet till Tele2 Arena öppnar kl. 17.30, konserten börjar med förbanden MiC Lowry och The Knocks kl. 19.30 och Justin Bieber beräknas gå upp på scenen cirka kl. 20.45. Det är tillåtet att köa från kl. 07.00 på konsertdagen, men det är inte tillåtet att campa i områden kring Tele2 Arena. Se till att vara ute i god tid då du kommer trängas med 40 000 taggade Belibers.

Annons
Gilla Baaam på Facebook

Före och efter konserten
Globen- och Tele2-området har mängder med restauranger, barer och andra platser att hänga på. Om du är mer sugen på att ta med egen mat och dricka och softa i det gröna kan du vandra en bit bort. Slå dig ner på andra sidan Årstaviken vid grönområdet bakom Eriksdalsbadet, Tullgårdsparken eller Stora Blecktornsparken. Därifrån är det en 20-30 minuters promenad till arenan.

Vädret ser i skrivande stund ut att blir mulet och ca 14 grader varmt på torsdagen, men finare på fredagen med strålande sol. Glöm inte att ta med varma kläder, och var beredd på att ta av dig något lager inne i arenan.

Var den officiella efterfesten hålls är ännu inte avslöjad, men Baaam håller dig uppdaterad!

justin-bieber

Mat och dryck
I området runt Tele2 Arena och Globen finns massvis med restauranger och kiosker där du kan köpa mat. Inne på arenan finns kiosker på alla läktarsektioner och ståplats.

Du kan köpa alkoholhaltiga drycker i arenans barer och pubar, här är åldersgränsen 18 år och all dricka måste stanna inom serveringsområdet.

Så tar du dig dit
Gå, cykla eller ta tunnelbanan till arenan. Arenaleden för cyklar löper raka vägen till Tele2 Arena från Medborgarplatsen, och det finns 1 000 cykelplatsparkeringar vid arenan.

Globen, Skärmarbrink, Blåsut och Gullmarsplan är de närmaste t-banestationerna. Gröna linjen mot Skarpnäck, Hagsätra och Farsta Strand stannar vid de olika stationerna. Vid Gullmarsplan stannar också många bussar och tvärbanan och ligger cirka 7 minuters promenad från arenaområdet.

Vilken som är den närmsta hållplatsen för dig beror på vilka ingång som står på biljetten, det kan vara värt att kolla upp innan du tar dig dit.

justin-bieber

Glöm inte!
Det finns som bekant en hel del regler när du går på så pass stora konserter. Rökförbud råder på arenan, och selfiepinnar, paraplyn, flaskor och mat och dryck är förbjudet att ta med in. Likadant är det med systemkameror och ljud- och bildinspelningsutrustning. Men det är fritt fram för kompaktkameror och mobiler!

Tips!
När konserten är slut är det grymt många människor som ska ta sig ut och vidare. Om du skulle tappa bort ditt sällskap under kvällen kan en bra idé vara att på förhand ha bestämt en plats där ni ska ses efter konserten, så blir det lättare att hitta varandra i folkmassan.

Ha det grymt kul!

Psst! Är du helt tagen av Bieber fever? Kolla in bildspelet för en titt på Justin genom åren!

21
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs mer:
Never forget! Därför dissade Zara Larsson Justin Bieber
Video: Vad tyckte du om Justin Bieber 2010 vs. vad du tycker nu
Justin Bieber visar rumpan på nytt tidningsomslag

Källa: Globen arenas

Foto: IBL