Annons
 

Fem tips för att lyckas med pastellhåret i sommar

Har du tröttnat på din nuvarande hårfärg? Eller är du bara sugen på att testa något nytt? Då kanske pasteller är något för dig - så här lyckas du!

 

Annons

 

Pasteller i olika nyanser har länge varit en storfavorit när det kommer till hårfärger – men det finns en hel del missar som är lätta att göra. Om du funderar på att färga håret i en somrig pastell – kolla in det här!

Annons

Missa inte:
10 trendiga frisyrer att satsa på sommaren 2016
Färga håret hemma på rätt sätt – så gör du
Hemligheterna din frisör inte avslöjar för dig

#1: Nyanser är allt

pastell nyanser
För att undvika att färgen resulterar i något som liknar en hårhjälm så är olika nyanser en riktigt bra lösning. Precis som att ljusare och mörkare slingor ger liv åt ett brunt eller blont hår så tar även olika nyanser ett pastellhår till helt nya nivåer.

#2: Anpassa färgen efter din egen hårfärg

För absolut bäst resultat så är en ljus grund ett stort plus. Det gör att färgen fastnar bättre, håller längre och risken för att färgen blir flammig minimeras.

Det är svårt att färga håret i en ljusare färg än sitt eget utan proffshjälp eller blekning. Men det ska också finnas en del lösningar för brunetter som inte vill bleka, till exempel vissa nyanser av orange och persika ska gå bra i brunt hår.

#3: Slingor som smälter in

slingor pastellhar
Om du inte vill bleka hela frisyren för att sedan färga på nytt i en helt ny nyans så finns det andra sätt att få en pastellig lyster i ditt hår. Blek några slingor i håret och lägg sedan en färg som smälter in på ett snyggt sätt i din övriga hårfärg.

Det här är lätt sätt att få ett schysst lyft i ditt hår!

#4: Blanda ut färgen med balsam

En pastellfärg måste underhållas på ett helt annat sätt än andra, mer neutrala färger. För att undvika en urtvättad look så finns ett bra knep: blanda hårfärgen med balsam!

När du ska applicera balsam i ditt hår så lägger du lite hårfärg och gnuggar in som vanligt i håret. Det gör att nyansen håller mycket bättre utan att ta längre tid än en vanlig sväng i duschen.

#5: Var säker – eller bara kör på!

pastell
Även fast en pastellfärg lättare blir urtvättat och dämpat så är det ändå en hårfärg som lämnar sina spår av pigment. Om du inte är den som vanligtvis experimenterar med ditt hår så finns det mer tillfälliga lösningar som ger effekt!

Läs även:
Fem vanliga hårmissar du gör om du är blondin
Bästa frisyrer för stressiga morgnar (både snyggt och enkelt!)
Hårmissarna du gör hemma – som din frisör hatar

Foto: Instagram