Annons
 

Sju vanliga missar du gör när du rakar benen

Känns det som att raka benen är det enda du gör på sommaren för att hålla dem släta? CHIC listar sju vanliga missar du gör - och tips för att undvika det.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Att raka benen för att ha släta och hårfria spiror under sommaren kan kännas som ett oändligt jobb – eftersom håret växer tillbaka fort. Däremot finns det flera vanliga missar du förmodligen gör när du rakar benen, som är lätta att undvika om du vill raka mer sällan. Baaam har tips för att raka benen på rätt sätt!

Annons

1. Du börjar duschen med att raka benen
Nej, nej, nej! Raka benen när det varma vattnet har mjukat upp både huden och hårsäckarna. Det gör det mindre smärtsamt att raka benen och du minskar risken för att råka skära dig.

Gilla Baaam på Facebook

2. Du torrakar benen
Du har säkert gjort det flera gånger – att ha rakat benen helt torra för att lite snabbt få släta ben innan du går hemifrån. Men nej, och återigen nej – gör det inte. Huden blir irriterad om du torrakar och det kan ge både utslag och knottror.

3. Du har en slö hyvel
En riktigt vass rakhyvel är A och O för att raka benen på rätt sätt. När du har slöa blad på rakhyveln glider den inte lika lätt längs huden och du riskerar att få skärmärken. Dessutom fastnar det bakterier och gamla hudceller på en rakhyvel efter ett tag som kan skapa irritation.

4. Du rakar för snabbt
När du rakar benen i all hast är risken stor att du råkar skära dig eller att du får irriterade hudsäckar. Låt rakningen ta tid och ha i åtanke att det är bättre att ha lite hår för stunden än att du råkar få ett stort ärr på benet som stannar för gott! Dra på dig ett par höga stövlar och täck benen – om du inte är okej med lite småfjun – istället för att snabbraka.

Läs även:
Därför borde du alltid sova med uppsatt hår
Vattenfast smink: Produkterna som är bäst i test
Tvätta håret på rätt sätt – och håll det rent längre

raka benen tips

Dra på dig ett par höga stövlar istället för att raka benen snabbt!

5. Du glömmer bort att peela
Att peela bra för att få en perfekt rakning. Annars fastnar döda hudceller på rakhyveln i onödan.

6. Du smörjer in dig direkt efter rakning
När du precis har rakat huden är hårsäckarna öppna. Låt dem täppas igen efteråt, innan du smörjer in dig. Om du rakar benen på kvällen är det lagom att du återfuktar på morgonen. Kom ihåg att använda en mjukgörande och återfuktande rakkräm som fuktboostar huden redan vid rakning.

7. Du rakar med tvål – istället för rakkräm
Vi har nog alla dragit ett par snabba drag med rakhyveln över benen när vi står intvålade i duschen. Men det är viktigt att använda riktigt raklödder eller rakkräm eftersom den är mjukgörande för huden och gör att rakhyveln glider lättare. Dessutom torkar tvålen ut huden onödigt mycket om du tvålar in dig två gånger istället för en.

Läs även:
Sex vanliga skönhetsmissar att undvika i sommar
Så påverkar alkohol din hy i upp till 30 dagar
Färga ögonbrynen hemma – tipsen som gör att du lyckas

Foto: IBL