Annons
 

Därför har dina vänner fler följare än du på Instagram

Undrar du varför dina vänner har fler följare än du i sociala medier? Ny forskning förklarar varför!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

En ny studie publicerad i Washington Post förklarar varför dina vänner är mer populära än du i sociala medier, som till exempel Instagram. Studien gjordes med en stor datainsamling från Twitter, där slutsatser kunde dras att det hela handlar om ”Vänskapsparadoxen”.

Annons

Vänskapsparadoxen är ett bredare fenomen som menar att dina vänner i verkliga livet har fler vänner än du själv har. Anledningen? Vi människor tenderar att vilja knyta oss till inflytelserika människor med fler kontakter. De som är mer socialt aktiva har helt enkelt tendensen att få fler vänner. Samma sak gäller på sociala medier. Egentligen är det ganska logiskt. Vi väljer oftast att följa folk som inspirerar oss. Och de har oftast ett större kontaktnät.

Gilla Baaam på Facebook

sociala-medier2

Relaterat: 16 känslor du aldrig upplevde innan sociala medier

Studien förklarar att det handlar om en hierarki. De som är aktiva på sociala medier följer fler, och kommer på så vis upp i hierakin, och får därmed fler följare. Ju fler vi följer desto fler följare får vi själva.

Vill du få fler följare på Instagram? Följ så många inspirerade konton du bara kan, ha ett inspirerande flöde, och integrera med andra genom likes och kommentarer. Ju mer du ger, desto mer får du tillbaka.

Läs även:
Så tjänar du pengar på Instagram
12 Instagrambilder-bilder du garanterat tröttnat på
Nu släpps 72 nya emojis (se alla här!)

Foto: IBL, Tumblr