Annons
 

Värsta presenten vi har fått – SOLOs läsare berättar!

Vilken är den värsta presenten du har fått? Baaams läsare berättar om presenterna från helvetet.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Praktiskt värre

Jag fick en timer i födelsedagspresent av min kille, för att balkongbelysningen skulle gå att släcka under dagen. Två veckor i efterskott dessutom! Men jag gav honom en soptunna, så jag ska kanske inte säga någonting.
Emma, 22

Annons

Lyxpresent till honom

Mitt ex gav mig ett par svindyra och lyxiga högtalare. Vi bodde ihop och det var hon som tyckte att sådant var viktigt när det gäller musik. Det vill säga, hon köpte dem till sig själv. Vi kunde inte heller ha högtalarna framme eftersom de stod väldigt ostadigt och riskerade att krossa vår nyfödda son.
Felicia, 30

Gilla Baaam på Facebook

”Jag höll på att spy!”

Nyflådd av släkten

Bland det värsta jag har varit med om, var när jag fick en fårskinnsfäll av en kille jag dejtade. Jag hälsade på hans familj för första gången och hela hans familj tittade på när jag öppnade min present. Tydligen hade hans kusin själv haft ansvaret att flå det stackars fåret, eftersom hans familj var fåraherdar. Själva fårskinnsfällen låg dessutom i en svart sopsäck och kändes fortfarande nästan varm. Jag äter inte djur och höll på att spy!
Amanda, 25

Hemmafru? Nej tack

Utan att jag hade önskat mig det, fick jag en symaskin av min man en gång. Jag hatar att sy. Det var säkert hans mamma som hade tipsat om vad 25-åriga tjejer gillar – på typ 40-talet!
Nellie, 27

Värdelös mätare

Min dåvarande pojkvän sa att jag förtjänade att bli bortskämd och ville därför ge mig en överraskning. Förväntansfull fick jag gå in i köket. Där stod min pojkvän och visade stolt upp min present: en mätgrej som man stoppar i äggkastrullen. Jag hade aldrig ens nämnt att jag behövde mäta koktiden på mina ägg. Vi gjorde slut bara någon vecka senare.
Sara, 23

Otippad uppmuntran

När jag var utarbetad kom min kille till mitt jobb med en burk tacosås och en energibar. Det kändes som väldigt konstiga presenter att ge till någon som behöver uppmuntring.
Saida, 26

”Hur dålig fantasi får man ha?”

Fantasilösa bokval

Min förra tjej gav alltid mig den senaste boken av varje års Nobelpristagare i litteratur. Hur dålig fantasi får man ha? En av böckerna gav jag till min pappa i present som hämnd när han fyllde år. Jag tror att min tjej förstod att det var samma bok.
Amber, 24

Läs även: Baaams läsare berättar: Våra värsta engångligg

Konstigt presentkort

Ett ex som jag var tillsammans med i sju år gav mig alltid tusen kronor i presentkort –som bara gick att använda för att köpa appar i mobilen. Det gick alltid till på samma sätt, han köpte presentkortet samma dag och jag var dessutom med honom vid köpet. Högst oromantiskt. Han tyckte att det var en grym present, men jag insåg snabbt att ingen människa har behov av appar för sammanlagt tusen spänn?
Ida, 30

Fatta vinken

Jag har aldrig använt smycken och har inte ens hål i öronen. En kille jag hade varit tillsammans med länge köpte trots det örhängen till mig. Han kanske trodde att jag skulle skaffa hål i öronen bara för att han ville det? Jag har fortfarande inga hål i öronen.
Olivia, 19

Mardrömspresenten

Min exman skulle ge mig en grattispresent för att jag hade fått ett flashigt jobb. ”Bara det inte är en portfölj” sa jag och förklarade att jag tycker att det är det fulaste som finns medan jag öppnade presenten. Gissa vad det var jag fick? En portfölj…
Veronica, 31

”Tur att han inte fick se min reaktion.”

Obehaglig DIY

Mitt knäppaste ex gav mig en bränd Dvd-skiva på min födelsedag och sa att jag inte fick titta förrän jag var ensam. Det visade sig att han hade spelat in en video där han dansade till all musik jag hade skrivit – i ungefär en timmes tid. Gullig tanke, men mot slutet av videon blev det för mycket för honom så han blev tvungen att gå och spy av utmattning. Tur att han inte fick se min reaktion.
Dunja, 20

En stor klump

Jag skulle fira min första födelsedag med min dåvarande partner. På morgonen gav han mig ett sjukt tungt paket. Jag öppnade paketet och inuti låg det en inplastad grå klump. Jag tackade och frågade vad det var. Han svarade att det var tio kilo lera, som jag kunde ”skapa med”. Även om tanken på att jag skulle göra något kreativt var fin, så var det förvånansvärt okreativt och oromantiskt att ge sin partner en tio kilo tung lerklump i present.
Nick, 26

Läs även:
Baaams läsare berättar: ”Vi förverkligade våra sexfantasier”
Baaams läsare berättar: ”Våra värsta dejter”
25 intima frågor om sex (som Baaams experter svarar på!)

Av: Filippa Rosenberg
Foto: Thinkstock