Annons
 

10 anledningar att spara dina gamla mascara-borstar

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
mascara

Spara dina gamla mascaraborstar!

Brukar du slänga dina gamla mascaror? Ett tips är att sluta med det eftersom borstarna faktiskt kan användas till mer än vad du tror. Här är 10 saker du kan göra med gamla mascaraborstar!

Läs även:
6 geniala trick för att få till en perfekt eyeliner
Så applicerar du eyeliner och mascara med en sked

Annons

1. Ögonbrynsformare.
Tämj och forma dina ögonbryn med hjälp av en ren mascaraborste. Tips: Om du vill få ett mer varaktigt resultat, spraya lite hårspray på borsten innan du borsten brynen.

2. Färga utväxten.
Om du någon gång har försökt att färga din utväxt hemma vet du hur svårt det kan vara att bara applicera färgen i rötterna och inte ”spilla” färg i resten av håret. Genom att applicera färgen med hjälp av en mascaraborste blir det lättare att bara få färg i utväxten.

3. För tillbaka nagelbanden på naglarna.
En mascaraborste är även ett bra redskap om du vill få till en manikyr hemma och få bort överflödig hud vid nagelbanden. Applicera nagelbandsremover och låt den verka i någon minut. Skrubba sedan försiktigt området med mascaraborsten. 

4. Tämja envisa, lösa hårstrån. 
Spraya hårspray på en mascaraborste och borsta ner envisa hårstrån.

5. Ta bort mascaraklumpar. 
En ren mascaraborste är bra att ha när du precis har applicerat mascara och den inte har hunnit torka in ännu – ta helt enkelt bara bort klumpar med hjälp av den rena borsten.

6. Nagelputs. 
Ta bort smuts under naglarna på ett försiktigt sätt med hjälp av en mascaraborste.

7. Läppskrubb. 
Applicera läppbalsan och skrubba bort döda hudceller från läpparna med borsten.

8. Städhjälpmedel. 
En mascaraborste är faktiskt ett rätt bra hjälpmedel när du städar, speciellt på tajta utrymmen där smuts gärna samlas. Exempelvis för att ta bort smuts på din dators tangentbord och damm som samlas i din hårföns luftintag.

9. Applicera frans- och brynbehandlingar. 
Att använda ricinolja på ögonbryn och ögonfransar är ett beprövat knep som enligt många ger längre ögonfransar och tjockare ögonbryn. Om du har ricinolja är en mascaraborste det perfekta hjälpmedlet när du ska applicera den på fransarna och brynen.

10. Nail Art.
En mascaraborste är den perfekta applikatorn om du vill få en Nail Art-känsla på dina naglar, till exempel kan du ta nagellack på din borste och applicera på dina naglar för en originell och kreativ look.

Läs även:
6 geniala trick för att få till en perfekt eyeliner
Så applicerar du eyeliner och mascara med en sked

Mascara brush and mark cut out white background

Av: Malin Ny Källa: Beautyhigh Foto: All over press