Annons
 

10 tecken på att det är dags att ha ”the talk”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Visst är det härligt att dejta, bli förälskad och känna det där pirret i magen? Att ta steget vidare från det och reda ut var ni egentligen är på väg kan dock vara extremt läskigt.

Innan du ens tänker tanken på att ha the talk med din dejt bör du dock ha kommit fram till vad du själv vill med er relation. Här är tio saker att fundera över innan det är dags:

Annons

1. Om du vill ha svar måste du våga ställa frågorna.
Det är läskigt att prata om sina känslor, men det är bättre att du vågar än att du håller det inom dig. När du börjar få känslor för någon ska du inte hålla tillbaka för mycket, det är det värsta du kan göra. Om du gillar någon ska du berätta det för honom eller henne.

2. Spela inga spel.
Så fort du börjar spela spel i en relation så kommer det att bli problematiskt. En relation ska inte förvandlas till ett spel om vem som bryr sig minst. Bevisa i stället för personen att dina känslor är på riktigt och att du finns där.

Läs mer: 14 plågsamma stadier du går igenom varje gång du börjar dejta någon

3. Du kan inte sluta tänka på personen.
Det är aldrig dåligt att berätta för din dejt att du inte kan sluta tänka på honom eller henne. Kanske tänker inte personen på dig hela tiden, men om han eller hon gör det så är det dags för er att ha the talk om vad ni faktiskt betyder för varandra.

4. Ni båda måste anstränga er lika mycket.
Det är helt okej om du är den som har startat era seriösa konversationer den senaste tiden, så länge den andra personen också har gjort det ibland. Om er relation ska utvecklas så måste ni båda anstränga er lika mycket. Så fort ni vet var ni står så kan ni börja vara helt ärliga mot varandra.

5. Er relation får dig att må dåligt.
Du vet inte om du är en vän, ett rebound eller om det faktiskt finns något mer mellan er. Att inte veta vad du är för din dejt kan göra att du mår dåligt och blir osäker. Om du blir upprörd av att inte veta så förlorar du faktiskt inget på att fråga. Om du redan känner såhär över någon så har du i värsta fall redan förlorat honom eller henne, eller så har din dejt inga planer på att fortsätta utveckla det ni har. Det är bättre att veta än att undra!

Läs mer: 12 tecken på att du har dejtat en Mr. Big

6. Är det dags för dig att släppa din dejt?
Om personen du dejtar ignorerar dig så bör du släppa honom eller henne. Om personen vill fortsätta träffa dig och utveckla det ni har så kommer han eller hon att anstränga sig för att ni ska ses och höras. Glöm aldrig bort ditt eget värde – ta ingen skit.

7. Ni ligger med varandra regelbundet.
Det är uppenbart att ingen av er går från singel till flickvän/pojkvän för att ni ligger med varandra en gång. Om ni däremot ligger med varandra regelbundet så dejtar ni, oavsett om ni är villiga att erkänna det för er själva eller inte.

8. Skulle ni kunna resa bort tillsammans?
Lek med tanken och försök tänka på hur det skulle vara om ni två reste bort tillsammans, skulle du stå ut med din dejt? Om svaret är nej så gör du klokt i att undvika the talk ett tag till.

Läs mer: 12 klyschor du känner igen om du dejtat på nätet

9. Du följer med på familjetillställningar.
Du har träffat din dejts föräldrar och ni ses ganska ofta. Han eller hon har tagit med dig på flera tillställningar för att visa upp dig. Om du praktiskt taget redan har blivit en del av personens familj så är det definitivt på tiden att ni har the talk.

10. Sluta göra det komplicerat.
Antingen så har du känslor för personen du dejtar, eller så har du inte det. Det finns inget mellanting, så sluta att göra saker och ting svårt. Det som driver en relation framåt är kommunikation. Respektera varandra tillräckligt mycket för att kommunicera om hur ni känner för varandra. Det är svårt att veta när det är rätt tajming för att ta upp det, men det ger sig. Det är faktiskt värre att inte veta var du står med personen du tycker om än den eventuella besvikelsen du kan känna efter the talk.

Lycka till!

Relaterat:
17 killar du definitivt har träffat på Tinder
17 saker du bara förstår om du överanalyserar ALLT
5 smarta anledningar till att dejta din raka motsats

Foto: Tumblr