Annons
11 nyårslöften du borde ge dig själv i år
 

11 nyårslöften du borde ge dig själv i år

Strunta i trötta nyårslöften om att träna mer, dricka mindre och ha en ständigt välstädad lägenhet. Var din egen bästa vän med dessa elva nyårslöften – som faktiskt går att hålla.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Det här året då jag ska få min drömkropp, sluta röka och dricka och äta ohälsosam mat. Jag ska skaffa drömjobbet, köpa drömlägenheten och träffa mitt liv kärlek. När klockan slår tolv på nyår är vi många som avger närmast omöjliga löften om hur det nya året ska se ut.

Annons

Låt istället det här vara året då du växlar fokus och lovar att vara snällare mot dig själv, säger nej, sover mer och omger dig själv med bra och fina personer.

Läs mer: 15 snygga nyårsklänningar för under 600 kronor


Kolla på fler gulliga djurvideos
Du blir glad och världen känns som en lite snällare och mjukare plats.

gullig-katt

Foto: Unsplash


Gå på fler promenader
Ta en paus, få lite frisk luft och lagom mycket motion med fler promenader.


Avsluta en destruktiv relation
Det kan vara en vänskapsrelation, en partner eller en familjemedlem. Om du bara mår dåligt i en relation kan det vara dags att avsluta den.


Sov mer
Du blir gladare, snällare och orkar mer under dagen, och det är otroligt skönt.


Hjälp främlingar
Ge bort din plats på bussen till någon som behöver den mer, stå upp för personen som blir trakasserad på tunnelbanan, hjälp någon har ramlat med cykeln. Var en god människa helt enkelt, det ger lika mycket tillbaka.


Skit i vad andra tycker
Det är lättare sagt än gjort, men du kommer känna dig så mycket tryggare i dig själv om du slutar oroa dig över vad andra tycker om dig.

Foto: IBL


Gråt mer
När du känner att allt åt helvete – låt dig själv känna det och släpp ut känslorna.


Säg nej till folk
Sluta ta på dig alla uppdrag, jobb, fester och middagar som folk ber dig om och säg nej lite oftare. Det är fantastiskt att vara en osjälvisk person, men ge dig själv lite andrum.


Ta en paus från sociala medier
Det kan handla om några timmar eller flera dagar, men att göra en sociala medier-detox lite då och då kan vara skönt för ditt psyke – och håller like-hetsen på avstånd.

Foto: Mondadori

Foto: Mondadori


Var snäll och förlåtande mot dig själv
Tänk på hur du skulle behandla din bästa vän. Vi är ofta hårdare mot oss själva än mot våra nära och kära, var lika vänlig och förlåtande mot sig själv som du är mot dem.


Tillåt dig själv att ha lata dagar
Varje dag behöver inte vara produktiv. Vill du spendera hela dagen i pyjamas, inte lämna sängen och kolla på Netflix? Gör det!

Foto: Jakob Owens/Unsplash

 


 
 


Annons Laddar nästa artikel…