sminktips

Baaam listar enkla sminktips som verkligen gör skillnad!

 

12 sekundsnabba sminktips som verkligen gör skillnad

Vill du på enkla sätt se piggare ut och få sminket att hålla hela dagen? Baaam listar 12 sminktips som lyfter din look på bara ett par sekunder!

 
 
Annons
 
 
 
 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Vill du bli maximalt snygg på minimal tid? Ta del av de här 12 sminktipsen som förvandlar dig från vardag till fest på nolltid!

1. Använd concealer under ögonbrynen och runt läpparna 
Att applicera concealer under och över ögonbrynen ljusar upp undersidan, framhäver ögonbrynet och gör att du ser piggare ut på ett ögonblick. Samma sak gäller med läpparna – sparsamt med concealer precis runt området kring läpparna framhäver ditt leende och formen på dina läppar.

Den perfekta concealern som täcker allt och ljusar upp. Värd varenda krona. Från Nars (reklamlänk via Apprl) .

Annons

2. Fyll i dina ögonbryn 
Ögonbrynen ramar in hela ansiktet och ger ett mer ”fixat” intryck. Fyller du i brynen med en snedskuren pensel och skugga får du ofta ett mer naturligt resultat än med en penna, men det är naturligtvis en smaksak.

Klassiska ”Brow pomade (reklamlänk via Apprl) ” från Anastasia (reklamlänk via Apprl) är en storsäljare som ger perfekta ögonbryn.

3. Använd ”triangeln” för att dölja mörka ringar under ögonen
Hemligheten bakom att dölja mörka ringar under ögonen är att se på det området som en triangel. På det sättet slipper du skarpa kanter och får ett mer naturligt resultat än om du bara hade fokuserat på själva ringarna.
face-triangles
 Källa

4. Blanda concealer och pyttelite guldögonskugga och applicera i ögonvrån
Ett trick som gör att du ser ut att ha fått åtta timmars sömn istället för fyra.

Eyeshadow Glimmer (reklamlänk via Apprl) från Bareminerals (reklamlänk via Apprl) – ger ett skimrande resultat och piggar upp ögat.

5. Om du vill ge intryck av du har en felfri hy är det en primer du ska använda innan du applicerar foundation. Dessutom får du ett mer varaktigt resultat.

Kanske den bästa primern (reklamlänk via Apprl) i budgetkategorin från Nyx (reklamlänk via Apprl) – får sminket att hålla hela dagen och täcker ojämnheter.

6. Använd ögonkräm innan concealern
På det sättet slipper du ”kakigheten” som lätt kan uppstå annars.

Fjäderlätt ögonkräm från Löwengrip Care & Color (reklamlänk via Apprl) .

7. Skapa konturer i ansiktet
Förmodligen det sminktipset som, om du använder rätt teknik, kommer att göra störst skillnad för ditt ansikte. Ett väl beprövat knep som du kan använda såväl till vardags som till fest.

Bästa budgetköpet! Komplett contouringkit (reklamlänk via Apprl) från Pashion (reklamlänk via Apprl) för bara 99 kronor – fixar konturer i ansiktet på nolltid.

8. Skapa mer intensitet i din ögonskugga med en vit kajalpenna
Om du är besviken på din ögonskuggas pigment finns det ett trick du kan ta till för att få vilken ögonskugga som helst att få mer intensitet – applicera vit kajalpenna på ögonlocket innan du använder ögonskuggan.

Fast och resistent vit kajal från Isadora (reklamlänk via Apprl) som piggar upp.

9. Applicera din foundation med en borste istället för en svamp eller händerna. På det sättet får du ett jämnare, mer naturligt resultat och dessutom går det åt mindre foundation vid appliceringen. Rätt teknik är dock a och o även här, så kolla gärna in denna tutorial för att få lite vägledning.

Foundationborste (reklamlänk via Apprl) från Clinique (reklamlänk via Apprl) som kommer åt ansiktets alla vrår.

10. Framhäv ögonfransarna med en ögonfransböjare
Värm böjaren genom att blåsa på den med hårfönen i några sekunder för ett ännu snabbare och bättre resultat.

Riktigt bra ögonfransböjare (reklamlänk via Apprl) från Eyelure (reklamlänk via Apprl) .

11. Ta löst puder på ögonfransarna för att få mer volym 
Gör såhär: lägg på ett lager mascara, applicera försiktigt löst puder på fransarna med en stor borste och avsluta med att ta på ännu ett lager mascara.

Löspuder (reklamlänk via Apprl) från E.L.F (reklamlänk via Apprl) som håller vad det lovar!

12. Framhäv putet med ett kryss 
Ta en läppenna i samma nyans som ditt läppstift och rita ett stort kryss mitt på överläppen. Markera läpparnas konturer med läppennan och fyll sedan i med läppstift.

8
Källa

Läs även:
8 geniala sminktips som förvandlar ditt ansikte
Så lägger du den perfekta eyelinern
33 misslyckade ögonbryn (+bästa tipsen för hur du lyckas!)

 

Annons Laddar nästa artikel…