Annons
 

12 snabba med Charlotta Flinkenberg: “Jag klär mig för att imponera!”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Charlotta Flinkenberg.

Charlotta Flinkenberg.

I sommar ställer vi 12 moderelaterade frågor till olika fashionistas. Denna vecka svarar Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg på frågorna:

Vad har du på dig just nu?
– En svart klänning från Cos med långa ärmar, mockastilettos från Gianvito Rossi, halsband från Anton Heunis.

Annons

Vilket är ditt hemliga, bästa stilknep?
– Skärp! Till nästan allt; kjol, klänning, jeans, ovanpå ytterplagg – kan man lägga till ett skärp eller bälte så händer det ofta kul saker med ens outfit.

Vilken trend hoppar du över denna säsong?
– Den ärmlösa skjortan (mina överarmar ser inte ut som Jennifer Anistons), plast/neon-Louboutins och klorblekta shorts (mina lår ser inte ut som Sofi Fahrmans).

Och vilken trend i sommar är ett absolut måste för dig?
– Vita spetstoppen, sidenpyjamasbrallan, pastellfärgade klänningen, lilla crossoverväskan, massor av missmatchade armband.

Vad har du i din handväska just nu, och vad är det för handväska?
– Jag har min lilla behändiga Marc by Marc Jacobs som inte rymmer mer än min iPhone, kreditkort, två dyra läppstift med smala/avlånga hylsor (Dior och Shiseido), husnyckel, bilnyckel och Lambi servetter.

Om du bara fick bära plagg från en och samma designer under resten av ditt liv, vilken designer skulle det då vara?
Zara, om jag måste betala plaggen själv. Om jag mot förmodan skulle få plaggen skickade till mig utan kostnad skulle jag dock svara Jil Sander.

Beskriv din stil med max fem ord.
– Feminin. Inkonsekvent. Chic. Färgsprakande. Experimenterande.

Ditt sämsta köp?
– Gud, vilket ska jag ta? Den turkosfärgade paljettbikinin som inte tålde vatten? Eller kanske den där oformliga Marni-kjolen som såg ut som en fin hallmatta? Eller varför inte något av alla de par vackra och svindyra skor som jag köpt i helt fel storlek?

Ditt dyraste plagg/accessoar? Var det värt pengarna?
– Min Chanel Classic Flap Bag. Den kostade 3000 euro. Vete fasen om det var värt pengarna, det får väl tiden utvisa? Men om jag börjar använda den oftare blir det kanske ett bättre PPA (Pris Per Användning).

Vilken typ av outfit känner du dig alltid snygg i, no matter what?
– Figursydd knälång klänning med markerad midja, rundad halsringning och high heels. Eller skinny jeans, ankelboots och en oversized tröja.

Tar du på dig trendiga saker trots att du innerst inne tycker att de är lite småfula?
– Jajamen! Jag jobbar ju med mode! Haha… Jag vet att de där sidenpyjamasbrallorna med lite gällivarehäng och MC Hammer-vibb från 3.1 Phillip Lim gör sig bättre på Frida Gustavsson än på mig. Men det struntar jag i. Jag bär faktiskt oftast saker jag helt ärligt tycker är väldigt snyggt, oavsett om de är trendiga eller ej eller om de faller andra i smaken eller ej. Jag har med åldern blivit mycket modigare och mer självständig i mina modeval här.

Klär du dig för att attrahera, inspirera eller imponera?
– Helst skulle jag vilja svara alla tre sakerna, men det är ju inte sant. Jag klär mig inte för att attrahera män särskilt mycket, det ska vara väldigt modeintresserade män i så fall, däremot vill jag gärna imponera på andra kvinnor (med trendkoll). Kan jag inspirera någon är väl det smickrande, men så stylingsmart är jag inte. Det får nog bli att imponera helt enkelt!

Går fashion före function? Alltså, kan du tänka dig att lida lite för fåfängans skull (höga, smala klackar etc)?
– Absolut. Anna Dello Russo har sagt många kloka och ärliga saker om mode, bland annat att “Fashion is always uncomfortable!”. Och det ska gudarna veta att inte fasen är det bekvämt att vara välklädd om man lirar i den högre modedivisionen. Sen är det förstås en utmaning att vara snyggt – och BEKVÄMT – vardagsklädd också. Jag har dock inte funnit den balansen. Antingen är jag extremt välklädd eller rätt sunkig och funktionell. När jag kommer hem sparkar jag av mig Louboutin-heelsen direkt och drar på mig mysbrallor och fårskinnstofflor med hål vid tårna. Men jag gillar kontrasterna och de tvära kasten mellan fashion och function. Det ena behöver väl inte utesluta det andra?

Av: Sania Claus Demina Foto: Magnus Ragnvid

Klicka här för fler snabba modefrågor!