Annons
 

#12daysofFashion, dag 7 – Jennifer Blom: ”Jag skulle aldrig göra obekväma plagg”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

12days-dag-7

Designern Jennifer Blom, 42, är den sjunde av tolv designers som är nominerade till Swedish Fashion Talents 2014. Hon startade sitt eget märke 2010 och hennes stil är sensuell och kraftfull på samma gång. Hon använder sig av exklusiva och skira material som satin och chiffong och jobbar gärna med draperingar och lager på lager.

Annons

Varför har du valt att nischa in dig på mer glamourös design, finns det marknad för det i Sverige – eller siktar du kanske utomlands?
– Jag tror på att det finns en stor potential att lyckas inom glamouröst mode med produkter som har en hög kvalitet och unik design. Jag är beredd på att det kan ta lång tid, men intresset kommer att växa i framtiden i Sverige och jag börjar se indikationer på det redan nu. Jag siktar både på hemmaplan och internationellt. Jag har redan funnit en internationell säljare i London.

Hur ska man få modet att våga klä upp sig mer till fest, men även till vardags – har du några tips?
– Våga uppdatera festklädseln med finare material. En snygg drapering gör att festplagg fungerar lika bra till vardags om du reducerar några festliga detaljer.

Vilka material föredrar du att arbeta i?
– Jag föredrar silke i första hand. Ett material som är väldigt svårt att arbeta med, vilket gör att varje kreation blir en utmaning.

Jennfier Blom, S/S 2014.

Jennfier Blom, S/S 2014.

Har du någon musa, alltså någon du gärna ser bär din design? Vem är drömkunden?
– Min drömkund är någon som låter mig få fria händer vågar sticka ut och trivs med det. Jag skulle gärna vilja se Beyonce eller Blake Lively i mina kläder.

Sydde du kläder även som liten?
– Jag har sytt sedan jag var liten och har alltid varit intresserad av tekniska lösningar. Jag tycker mycket om att försöka få ihop plagg från en vision jag har i huvudet. Min mormor som gick bort när jag var tio år startade mitt intresse och gav mig friheten att sy och klippa i vackra tygrester till mina kläder.

Varifrån finner du inspiration?
– Inspirationen finner jag oftast i naturen, konstvärlden, städer, resor, arkitekturen, människor, film och allt jag ser.

Vilken typ av plagg skulle du aldrig göra?
– Obekväma plagg.

Hur lång tid tar det att sy de mest avancerade plaggen i dina kollektioner?
– Cirka 1 vecka.

Vilket har varit din bästa lärdom hittills, sedan du startade ditt märke 2010?
– Att ha tålamod, tro på det jag gör och aldrig ge upp.

Av Charlotta Flinkenberg

PS! Glöm inte att lägga upp bilder på hur DU tolkar mode (i instagram, blogg, facebook, twitter) och märka dem med hashtaggen #12daysofFashion, så tävlar du om lyxiga fronrow-platser på en VIP-modevisning med modetalangerna i höst!

12days-dag-7-bild-2