Annons
 

19 sanningar om att vara född 1996 (välkommen till livet som 20+)

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Till att börja med; i år lämnar du tonåren bakom dig för alltid. Du är ”bara” vuxen från och med nu. Gulp!

2. Det känns som att du precis tog studenten. Men å andra sidan är det 00:orna som ska söka in till gymnasiet nu.

Annons

3. 1996 lanserades Nintento 64. En spelkonsol som känns gammal som gatan, eller hur?nintendo 64

4. Zara Larsson, som vann pris för ”årets låt” på P3-guldgalan är yngre än dig. Heh. Eh. Ja.

Läs också:
14 saker som verkligen inte var bättre på 90-talet
Nostalgi för alla 90-talister: Lejonkungen kommer som tv-serie!
18 hemska inredningsdetaljer från 90-talet som vi aldrig vill se igen

5. I år får du handla på Systembolaget. Och ja, du kommer (eller känner redan så) känna som om du gör något olagligt när du smyger runt bland flaskor som du faktiskt får köpa.

6. När du har fyllt 20 år finns det inte särskilt många åldersgränser kvar i Sverige. När du fyller 21 får du ta taxikörkort och när du fyller 24 får du ta körkort för buss. När du fyller 25 får du ta del av alkoholreklam och adoptera och när du fyller 61 kan du få ut ålderspension. Men i övrigt så händer det faktiskt inte så mycket efter att du har fyllt 20 år.

7. Du känner redan att du är väsentligt mycket äldre än vad 18-åringar är.

8. När du var tonåring kändes det som att 20-åringar var vuxna och världsvana. I dag är du inte helt villig att stå bakom det påståendet längre.

9. Du är inte tonåring längre, så egentligen kan du faktiskt inte skylla mindre smarta påhitt på att du är ung och dum längre.party

10. När du var yngre hade du tankar på att flytta hemifrån när du fyllde typ 20. Nu har du insett att det är lite av en omöjlighet, åtminstone om du råkar vara bosatt i en storstad.

Läs också:
15 saker du minns om du var ett äkta Spice Girls-fan
Se alla filmer från 90-talet på bara tre minuter
31 tv-program du garanterat följde slaviskt om du var ung på 90-talet

11. Du har bara fem år kvar tills du fyller 25. Å andra sidan är det också fem år sedan du var 15, så du behöver faktiskt inte noja särskilt mycket.

12. Du är snart (eller redan) officiellt en tjugoplussare. För första gången ever är du en ”plussare” (vuxenpoäng!). Vi menar, det finns ju inget som heter ”tioplussare” direkt…

13. Du är lika gammal som den här gamla skivan.spice girls skiva

14. Den ständiga stressen över att hinna backpacka i Asien, finna dig själv, hitta kärleken och typ bli miljonär innan du fyller 25 (hurskamanhinna?!)

Läs också:
38 barnprogram som alla 90-talister minns
26 saker som vi 90-talister tyckte var extremt coola
10 anledningar till att vi älskade Eva och Adam

15. Ironin i att det fortfarande är ett helt år kvar innan du lagligt får gå ut på krogen i USA. Fast du har varit myndig i två år (eh?).

16. När du inser att den tekniska utvecklingen har gått spikrakt uppåt och framåt när du ser vad som fanns på marknaden 1996.mobiltelefon 1996

17. När simmaren Sara Sjöström var 20 år hade hon hunnit vinna två VM-guld, ett VM-silver, sex EM-guld, sju EM-silver och två EM-brons. Och nu är du alltså lika gammal som hon var då. Åldersnoja, much?

18. Mark Zuckerberg grundade Facebook när han var 20 år gammal. Nyligen berättade han att han tänker skänka bort sin förmögenhet på 391 miljarder kronor.

19. Men okej, lägg åldersnojan åt sidan. Äntligen är tonåren förbi och det är dags för livet att sätta fart på riktigt! Du är ung, fri och kan göra precis vad du vill. Kör hårt!

Läs också:
13 saker du störde dig på om du växte upp på 90-talet
11 outfits från 00-talet som vi aldrig vill se igen
Drömkillarna alla älskade på 90-talet