Annons

CRA7N8 Nude couple kissing in bed

 

4 vanliga sexdödare (och ytterligare en anledning att träna)

Har du inte så mycket sex som du önskar att du hade? Vi listar några vanliga orsaker till minskad sexlust.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

1. Stress och depression
För mycket stress, för länge, påverkar din kropp negativt och utebliven sexlust är en vanlig konsekvens. Psykisk ohälsa, som depressioner, är också en vanlig anledning till att sexlusten slumrar in.

Annons

2. För lite motion
Det finns faktiskt studier som visar att motion ökar sexlusten. Bland annat en vid San Diego University i Kalifornien som visade att de som tränar har 30 procent mer sex och får 26 procent fler orgasmer än personer som är oaktiva. Sambandet har förmodligen både psykologiska och fysiologiska skäl. Du känner dig snyggare av att ta hand om dig själv, endorfinerna bubblar och blodcirkulationen ökar.

Läs även Starkare muskler ger mer sexuell njutning
young couple kissing and cuddling on bed

3. Hormonbrist
Visste du att testosteron är det viktigaste lusthormonet för både män och kvinnor? Brist på hormonet testosteron och östrogen (hos kvinnor) kan ge mindre lust att ligga.

4. Slentrian
Många som levt eller lever i en lång relation vet hur lätt det är att man börjar ta varandra förgivna. Gör inte det. Fortsätt överraska varandra, ta ansvar för hur du känner och skyll inte allt på din partner (om det inte är hen som verkligen är orsaken, vill säga). Jobba för att skapa en sann intimitet som bygger på att ni delar tankar och känslor.

Läs mer
Så får du träningen att bli av i sommar – 3 grymma tips!
15 färgglada plagg som gör dig extra träningssugen
PT:n tipsar – rumpövningarna som verkligen ger resultat

Bildkälla IBL

 
Annons