Annons
 

5 bästa basplaggen i varje kvinnas garderob

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

topp-5-basplagg

Med dessa måste ha-plagg räddar du alla klädkriser. De är stommen i en välklädd kvinnas garderob och går att kombinera i oändlighet! Du kan komplettera dessa klassiker med kul accessoarer och udda trendplagg för en uppdaterad look. Eller så väljer du helt enkelt att bara köra på gamla säkra kort. Kvinnligt, klassiskt och 100% chic!

Annons

1. Den lilla svarta. Välj en modell som är figursydd i vackert material. Hellre en enklare modell som går att använda både till fest och vardags, beroende på hur du stylar den (med olika accessoarer mm). Inte för kort, inte för lång. Låt den sluta strax ovanför knät. Krångla inte till detaljerna, de mest älskade svarta basklänningarnas charm ligger i de snygga och enkla linjerna och det följsamma och figursmickrande materialet.

2. Ett par smala jeans. Med smala menas inte superskinny, men hyfsat tajta eller raka i benen. Undvik bootcut, hög midja, superlåg midja, för mycket detaljer och annat krafs. Håll dig till en blå/mörkblå tvätt. Satsa på ett par designerjeans från ett etablerat denimmärke som Acne, Diesel, Lee, Levi’s, Replay, 7 for all Mankind eller liknande. De ska sitta tajt! Köp dom en storlek mindre än du brukar, jeans töjer alltid ut sig. Prova dig fram, räkna med att pröva över 20 par innan du hittat drömjeansen!

3. En klassisk trenchcoat. Det snyggaste ytterplagget. Snåla inte, billiga varianter håller inte, utan knappar lossnar, de förlorar passform mm. Satsa på en statement-trench från Burberry om du har möjlighet.

4. Vita herrskjortan. En oversized, vit skjorta går aldrig ur modet. Kolla på herravdelningen om du inte hittar någon med rätt stuk på din egen avdelning.

5. Pennkjolen. Sexig och tajt och figursmickrande, oavsett hur du ser ut! Funkar bra ihop med kavaj, bylsig topp, den vita herrskjortan, jeansjacka eller cardigan. Våga välja en i en stark färg. Pennkjolens modell i sig är så pass konservativ att du törs välja en röd, rosa eller annan glad kulör.