Annons
 

5 makeuper till Halloween, direkt ifrån catwalken

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Till helgen är det Halloween och kanske är du bjuden på någon cool fest med skräcktema? Här är fem dramatiska makeuper  du kan inspireras av!

Galliano

1. Spökfrun á la John Galliano. Kräver lite tid och skicklighet. Köp olika ansiktsfärgor och skuggor på Butterick’s eller liknande affär och investera även i en vit eller ljusgrå mascara (finns också på välsorterade maskeradbutiker. Snygg effekt får du med en metallicskugga i ögonvrån.

Annons

Pieters

2. Mörka madame enligt Bruno Pieters. En enkel men effektfull makeup som faktiskt är snygg även då det inte är Halloween! Satsa på en jämn och täckande foundation, pudra med transparent puder. Du kan markera ögonbrynen lätt med en penna och göra en försiktig kant med mörkbrun eyeliner på övre fransraden. Böj fransarna med en ögonfranstång men hoppa över mascaran. Här står munnen i fokus. De mer vågade Halloween-madamerna kör svart läppstift, men annars funkar även ett djupt vinrött som på bilden, lika bra. Använd en läppenna i samma färg (du kan använda svart kajal om du kör svart läppstift) så att läppstiftet inte flyter ut.

Dior

3. 20-talshäxa i Diors tappning. En rolig makeup som kräver lite övning. Viktiga detaljer här är att du ska sminka över dina egna ögonbryn med ljus foundation och därefter markera nya ögonbryn som små streck ovanför. Påskkäringsrouge är också viktigt för helheten liksom att applicera lösögonfransar på den undre fransraden för intensiv blick.

Marras

4. Antonio Marras nät-look. Här är makeupen inte det viktiga, utan själva finishen, där man dragit ett fisknät (en nätstrumpbyxa funkar också men är inte lika tunn som ett fisknät och kan skava) över hela ansiktet!

Yurkieveich

5. Elak eyeliner som hos Gaspard Yurkievich. Inga fördrinkar innan du applicerar denna makeup! Kräver stadig hand och felfri bas. Hoppa över rouge och läppstift, här är det den dramatiska eyeliner-tekniken som dominerar. Håll gärna håret baklåtslickat så att det inte tar för mycket uppmärksamhet från ansiktet. Blir mycket sofistikerat om du lyckas få till det på rätt sätt!

Foto: Antoni Ruiz Aragó