Annons
 

5 modemåsten som bara funkar under semestern…

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

modemaste-11

modemaste-2

En del trender och plagg skulle du knappast sätta på dig hemma i Sverige, men utomlands går det minsann bra! Kanske är det för att vi kliver in i en mer avslappnad roll då vi är på semester, och kanske till och med skaffar oss en mer vågad fashionidentitet bara för att ingen känner igen oss och för att det är så varmt…

Annons

Här är de vanligaste modemåstena som funkar toppen då du är på semester, men som av någon anledning är saker du sällan skulle våga ha här hemma:

1. En galet mönstrad kaftan. Ju grällare mönster, desto bättre. Om kaftanen dessutom har tacky paljettdekorationer påsydda så är saken klar. Du känner dig som Jade Jagger när du jazzar runt i din psykedeliskt mönstrade kaftan med enbart en bikini under och så guldfärgade sandaletter till detta.

2. En sexig cutout-baddräkt i metallic. Denna typ av vågade badplagg säljs ofta i lyxiga boutiquer på Ibiza och Mykonos. Så fort du blivit lite solbränd så försvinner ditt vanliga omdöme och du tycker att den här Donatella-kreationen inte är så dum trots allt. Du kan dessutom bära den på after beach tillsammans med ett par jeansshorts. När du packar upp den guldglänsande baddräkten då du är hemma undrar du hur f-n den har hamnat i din väska.

3. En fräsig basthatt. Utomlands i stark sol är den faktiskt både snygg och praktisk. Du räddar ditt saltvattenskadade hår med den och ser på köpet lite kontinentalt chic ut i denna hatt kombinerat med XL-solglasögon. Men handen på hjärtat – kommer du ha den på väg till jobbet i augusti?

4. Flipflops av designerlabel. I stekande sol, på sandstränder och kullerstensgator, så funkar inte dina vanliga heels. På semestern har ju ALLA flipflops, just för att det är svårt att ha något annat på fötterna. Därför vill du visa din trendkoll genom att visa för alla att dina flipflops minsann inte kommer från Ica Maxi, utan från Marc Jacobs, D&G eller Juicy Couture. Du lägger gärna mellan 500 och 1000 kr på ett par gummisandaler som kostar två kronor att tillverka.

5. Handväska av transparent PVC i neonfärg. Jamen vadå? Det är ju hur praktiskt som helst med en strandväska som är genomskinlig, så hittar du snabbt solkrämen, vattenflaskan eller hotellnyckeln. Det tåliga plastmaterialet klarar klorsunkiga handdukar och sandiga pocketböcker. Och neon känns ju himla… 2009!